Neda Ukraden: Očekujem još dvoje unučadi

0
Nakon što je na svet došao njen prvi unuk Dušan, pevačica Neda Ukraden otkriva kako je ćerka Jelena odmah nakon porođaja obećala da će joj podariti bar još dva mališana
Neda Ukraden, foto: Andreja Damnjanović, Luka Šarac, Privatna arhiva
Neda Ukraden, foto: Andreja Damnjanović, Luka Šarac, Privatna arhiva

Gotovo istu onu radost koju je osetila 25. januara 2012. kada joj je ćerka Jelena Bilbija-Minović podarila unuke Aleksandru i Nedu, pevačica Neda Ukraden (63) osetila je i ove godine istog dana kada je na svet došao i maleni Dušan. Ponosna baka organizovala je proslavu kakva dolikuje tako bitnom događaju.

- Iako je bilo vreme da se Dušan rodi, dogovoreno je da to ipak bude na dan kada su se rodile i njegove sestre. One, inače, još nisu svesne šta se dešava, ali znaju da je stigla neka beba – počinje Neda koja u svojoj bogatoj, četrdeset tri godine dugoj karijeri, može da nađe mnogo razloga za sreću, ali ipak nijedan toliko snažan kao što je ljubav prema unucima.

- Bila sam presrećna kada sam saznala da je Jelena trudna jer obožavam decu. I sama sam želela da ih imam mnogo. Saznanje da ću nakon bliznakinja dobiti još jedno unuče, ne može da se poredi ni sa jednim osećajem na svetu – sa širokim osmehom na licu priča Neda opisujući emocije koje su je obuzele nakon dobrih vesti iz porodilišta.

- Plakala sam kada sam saznala da je porođaj dobro protekao. Svi smo dežurali pored telefona jer je Jelena sama po sebi veoma pozitivna i ne dozvoljava da oko nje budu zabrinuta lica – kaže pevačica dodajući da je novorođenče ocenjeno najvišom ocenom jer je Dušan po rođenju bio dugačak 50 centimetara, a težak tri kilograma i 400 grama.

- Ima crne oči i kosicu. U šali kažem da liči na Ukradene i kako je povukao na moju familiju, ali još je rano da o tome pričamo – ističe ponosna baka i kaže kako jedva čeka da Dušan malo stasa kako bi mogao da napravi prve korake u njenoj dečjoj igraonici.

- Otvorila sam igraonicu kako bi mnogi mališani mogli da uživaju, ali prevashodno zbog Aleksandre i Nede. One su bile moja ideja vodilja, ali s nestrpljenjem iščekujem da im se i Dušan pridruži – uzbuđena je pevačica koja u odnosu prema naslednicima svoje ćerke primenjuje sve dobre savete koje je dobijala od svoje bake Anđe kako bi napravila dobre ljude od svojih unuka.

- Unuci su mi dali jednu divnu snagu, mladost i energiju koja meni predstavlja posebnu pokretačku snagu. Naravno, kao i hiljade mladih širom Balkana koji posećuju moje koncerte – zadovoljno ističe pevačica koja iza sebe ima dvadeset tri albuma, a kako najavljuje, sledeći će objaviti naredne jeseni. Do tada, oslanja se na još jedno obećanje svoje ćerke.

- Oduševila sam se kada mi je Jelena nakon porođaja saopštila da želi još dvoje dece. Na samu tu pomisao, ja sam najsrećnija osoba na svetu jer dece nikad dosta – zaključuje Neda.

makonda-tracker