Kejt Midlton i Kamila P. Bouls: Kad svekrva popije...

0
Britanski mediji bruje o skandalu na kraljevskom dvoru. O žestokom sukobu između vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton i Kamile Parker Bouls, maćehe njenog muža, priča se danima, a očevici kažu da je supruga princa Čarlsa ipak preterala…
Kejt Midlton, Kamila Parker Bouls, foto: Guliver
Kejt Midlton, Kamila Parker Bouls, foto: Guliver

U 21. veku priče sa kraljevskih dvorova predstavljaju moderne bajke, a u svakoj dobroj glavne uloge poverene su zloj maćehi i lepoj, voljenoj i pravednoj princezi. Glavni junaci trenutno najpopularnije kraljevske porodice ne žive preko sedam mora i sedam gora, već u Velikoj Britaniji, a njihove živote u prethodnim nedeljama beleže i neverovatni kontrasti. Iako se britanski istoričar i dramski pisac Kristofer Li pozabavio kraljevskim parom i izneo nekoliko kritika na njihov račun, između ostalog i to da su princ Vilijam (31) i vojvotkinja Kejt Midlton (34) trenutno najdosadniji poznati par, ubrzo je ovu tvrdnju demantovao njihov pravi skandal.

- Kod ovog para nema ničeg što je uzbudljivo. Vilijam i Kejt vole da razgovaraju sa decom i rade obične stvari. Kada se budu približili pedesetoj, utopiće se u moru evropskih kraljevskih porodica, poput onih u Danskoj. Biće simpatični, ali krajnje neinteresantni - objasnio je Li, a tu informaciju preneli su britanski mediji. Dramski pisac čak ih je uporedio sa Bekamovima, a u svojoj knjizi Monarhija, bivša, sadašnja… i buduća? izneo je i to da njihov šestomesečni naslednik Džordž nikada neće postati britanski kralj, kao i da ovaj par nema glamuroznu crtu kao njihovi prethodnici. Književnica Hilari Mantel složila se sa svojim kolegom iz Engleske i oštro iskritikovala Kejt dodavši joj epitet ispolirane lutke.

- Nema nijednu manu, bolno je mršava, bez hirova je i nastranosti. Ne postoji opasnost da razvije vlastiti karakter. Deluje kao da je precizno, mašinski napravljena - izjavila je britanska književnica, a ovi navodi sigurno su najviše zasmetali drugoj supruzi princa Čarlsa (65), kontroverznoj Kamili (66), za koju upućeni tvrde da je i te kako ljubomorna na mladu Kejt koja je obožavana u narodu.

Kao u najboljoj španskoj seriji, u nedelji kada je proglašena za jednu od najdosadnijih članica kraljevske porodice, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, supruga princa prestolonaslednika Vilijama, žestoko se posvađala sa Kamilom Parker Bouls, maćehom njenog muža i suprugom princa Čarlsa. Ako je verovati britanskim medijima, inicijalna kapisla za žestoku svađu desila se kada je Kejt zamerila Kamili što je nakon verbalnog sukoba sa princom Čarlsom otputovala na skupoceno krstarenje, o kom su pisali svi mediji u Velikoj Britaniji. Voljena vojvotkinja od Kembridža istakla je i to kako bi razvod njihovog ionako diskutabilnog braka bio preskup jer bi supruga princa Čarlsa profitirala dobivši oko dvesta miliona funti. A u tabloidu Globe objavljeno je da bi taj razvod kraljevsku porodicu koštao i do 350 miliona dolara. Kao što se i očekivalo, Kamili nisu godile upućene kritike pa je pod dejstvom alkohola izgubila kontrolu. Izjurila je iz palate i vikala na supruga: Uništiću i tebe i tvoju porodicu! Ovom incidentu svedočili su i prisutni koji su se u tom trenutku zatekli u palati.

- Kiptela je od besa, a iz sobe je izletela kao furija - tvrdi jedan od očevidaca.

U svakom slučaju, kraljevske porodice nisu se izjašnjavale povodom ovog skandala, ali jedno je sigurno - princu Vilijamu i njegovoj dragoj kao da više ne priliči titula najdosadnijeg kraljevskog para.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker