Nova ljubav Petra Božovića

Dokumentarni film o Petru Božoviću otkriće manje poznate detalje iz njegovog privatnog života ispunjenog velikim ljubavima koje su dale smisao postojanja ovom glumačkom velikanu, a o slavnom glumcu govori i njegova devojka Snežana
0
1 / 3 Foto: Vladimir Šporčić

Sredinom aprila otpočelo je snimanje dokumentarnog filma o Petru Božoviću, koji će prikazati dugu i uspešnu karijeru ovog glumca, ali i manje poznate delove iz njegove burne prošlosti. Centralna priča pratiće i najveće ljubavi koje je ovaj velikan srpskog glumišta proživeo, a radnja će se odvijati na svim mestima koja su vezana za život ove glumačke legende. Osim u Beogradu, delovi filma snimljeni su i na Zlatiboru, a u planu je snimanje na Adi Bojani i još nekim lokacijama. Reditelj i koproducent dokumentarca je perspektivni glumac Miloš Vlalukin koji će se u filmu pojaviti u ulozi slušaoca kome Božović priča o svojim doživljajima i iskustvima.

- Bez ljubavi ne bih preživeo i trajao, bez tog goriva ništa u životu nema smisla. Sećam se da sam leti dolazio u Drugu beogradsku gimnaziju u japankama i sa šalom oko vrata kako bi mi devojke prilazile i pitale me šta mi je. Oduševim se kada danas na fasadi neke zgrade ugledam grafit Ivana ja te volim jer se setim da sam i ja ispisivao slične rečenice na snegu, ali toga je u sadašnjosti veoma malo. Šetnje po Tašmajdanu sa mojom dragom Mirjanom Pešić neprocenjivo su blago koje imam – sa setom priča Božović.

U filmu će o velikom glumcu govoriti njegove nekadašnje ljubavi, ali i Božovićeva emotivna partnerka Snežana, koja će otkriti čime je bard našeg glumišta osvojio i kao provode dragocene zajedničke trenutke.

makonda-tracker