Lejdi Gaga: Sledeće godine nastupam u svemiru!

0
Koncert izvan zemljine atmosfere zakazan je za sledeću godinu povodom komercijalnog leta u svemir, kojeg organizuje sir Ričard Brenson sa svojim projektom Virgin Galactic.
Lejdi Gaga, foto: profimedia
Lejdi Gaga, foto: profimedia

Jedno mesto na letu košta oko stodevedeset hiljada evra, a Gagi su na letelici dostupna dva. Svoje drugo mesto pevačica je odlučila da stavi na aukciju, a prikupljeni novac uložiće u svoju fondaciju Born this way fondation.

- Nastupanje u svemiru je velika čast. Želim da sebi postavim izazov za nastup. Ne samo da sve nas zbližim, već da poruku ljubavi pošaljem duboko u sveimir. Jedva čekam let i da počnemo sa dizajniranjem kostima za nastup – izjavila je Lejdi Gaga, koja je poznata po svom ekstravagantnom izboru odeće za nastup, tako da se za onaj u svemiru od nje mnogo očekuje.

Inače, Virgin Galactic, kojom će Gaga putovati, britanska je kompanija sa sedištem u SAD-u. Vlasnik je Ričard Brenson, inače vlasnik i muzičke franšize, Virgin Records. Virgin Galactic za cilj ima ostvarenje komercijalnih letova u svemir i lansiranje manjih satelita.

U misiji Gagine fondacije, Born this way piše Inspirisati mlade i podstaknuti ih na izgradnju bolje zajedniceNeke od akcija koje je fondacija do sada provela jeste borba za prava homoseksualaca i borba protiv nasilja među ljudima.

makonda-tracker