Sandra Babić i Mladen Mijatović: Vreme računamo otkako smo se verili

1
U periodu kada se navršava četiri i po godine njihove romanse koju su nedavno krunisali veridbom, novinari Sandra Babić i Mladen Mijatović otkrivaju sve tajne svog bliskog odnosa
Sandra Babić i Mladen Mijatović, foto: Ivan Dobričić
Sandra Babić i Mladen Mijatović, foto: Ivan Dobričić

Različiti temperamenti u okviru iste profesije nekada iznedre skladne emotivne odnose kakvi vladaju u vezi novinarke TV Nova Sandre Babić (28) i autora emisije Crna hronika na TV Pink Mladena Mijatovića (43). Zajedno su tačno četiri i po godine, a prvi susret na poslu nije nagoveštavao razbuktavanje romanse.

- Velikim spremanjem kuće obeležili smo četiri i po godine veze - smeje se markantni novinar i voditelj na početku razgovora za Story, a njegova draga nadovezuje se u svom stilu.

- Vreme računamo otkako smo se verili, a ne otkako smo zajedno - šeretski će zgodna plavuša koja je vezu sa iskusnim TV autorom započela 18. jula 2009. godine na svadbi zajedničkog kolege Mašana Lekića.

- Upoznali smo se dok sam radila u ekipi emisije Rikošet. Sandra: Upoznali smo se dok sam radila u ekipi emisije Rikošet. Mladena sam sretala na terenu i u početku je bio veoma neprijatan prema meni. Nije bio tip koji je preterano sarađivao i sećam se da je kroz zube prokomentarisao: To je ta čuvena Sandra - priseća se bivša novinarka emisije Eksploziv kojoj nije mnogo trebalo da osvoji srce svog kolege.

- Sandru sam znao iz priča onih koji su radili s njom, ali čim sam je prvi put ugledao pao sam s nogu iako joj to nisam odmah priznao - iskreno će bivši novinar Studija B i jedan od najboljih učenika pokojnog doajena novinarstva i istaknutog humaniste Đoke Vještice.

- Prva sam ja njemu javila ekskluzivu o jednoj tragediji koja se desila. Kasnije smo prestali to da praktikujemo i trudimo se da posao ne donosimo kući. Dešava se čak i da se Mladen krije od mene po kući dok razgovara kako ne bih čula neku ekskluzivnu vest koju je saznao – kaže Babićeva koja je diplomirala novinarstvo na novosadskom Filozofskom fakultetu. Rođena Novosađanka u međuvremenu se i preselila u Beograd gde su otpočeli zajednički život, a potom se nedavno i verili.

- Nakon kraćih razmirica, nekoliko dana boravila sam u Novom Sadu i pri povratku jurila sam da izvadim pasoš. U stanu sam mu ostavila poruku: Razmisli dobro o svemu i javi se. Kada sam u žurbi došla po dokument, na drugoj strani iste cedulje čekala me je poruka: Sandra, ovo je za tebe - Mladen. Pravila sam se da nisam videla verenički prsten i kada se vratio saopštila mu: Zaprosićeš me kako dolikuje. Odveo me je u restoran gde smo i zvanično obavili taj romantični čin - kroz smeh će plavokosa novinarka koja često voli da preuzme glavnu reč u vezi.

- Sandra naređuje od prvog dana. Kod nas je pravilo da onaj ko nosi pantalone u kući, ujedno više i sluša. Gazdarica je gazdarica, a ja sam tu da pomognem, donesem, prinesem i obavim ostale fizičke poslove - ističe Mladen kojem, kao i lepoj novinarki, izuzetno prija miran život udvoje.

- Otkako smo se verili, među nama se ništa značajnije nije promenilo. To je jednostavno bio logičan sled u ovako lepoj vezi - priča Sandra koja uživa i u ulozi domaćice budući da joj je radno vreme fleksibilnije od Mladenovog, kojem radne obaveze diktira isključivo dnevni tempo događaja iz crne hronike.

- Moj posao je takav kakav jeste. Nemam radno vreme i ne mogu da planiram ni tri sata u svom životu. Ali i moja draga u poslednje vreme radi dan - noć, noć - dan i zaista je neophodno obostrano razumevanje i poverenje da bismo normalno funkcionisali - kaže Mijatović koji kao ni njegova voljena još ne planiraju venčanje i potomstvo, ali se tome ni ne opiru.

- Fokusirani smo na profesionalni život i ne pričamo baš često o venčanju. Kao što rekoh, biće onako kako kaže gazdarica - uz osmeh zaključuje jača polovina ovog emotivnog dvojca.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker