Viktor Savić: Moja prava ljubav je podvodni ribolov

0
Ovog petka, sedmog februara gost emisije IMLEK Jutro uz Žarka Stepanova na Naxi radiju je popularni glumac Viktor Savić.
Viktor Savić, promo foto
Viktor Savić, promo foto

Bio je košarkaš u istoimenoj TV seriji RTS-a, famozni Čančar u Mješovitom braku a bubamara mu je donela možda i najveću slavu: u filmovima Montevideo, Bog te video i sada u drugom delu Montevideo, vidimo se u kom je oživeo legendarnog Milutina Ivkovića Milutinca. Zanimljivo je da se van velikog platna, Viktor bavi mnogo interesantnijim i opasnijim sportovima.

- Moj otac se čitavog života bavio ronjenjem i meni je, sa pet godina, kupio pušku za podvodni ribolov. Imali smo kuću na moru i ja sam, naravno, svake godine, tamo provodio po tri meseca svakog leta; svaki dan smo bili na čamcu i svaki dan smo ronili. Uvek me je privlačio podvodni ribolov, prvenstveno sam taj čin lova  a moram da naglasim i da ja to radim što kažu, po pe-esu: na dah. Verovatno ne znate, ali ribolov sa bocom sa kiseonikom je čak i zabranjen a i nije nikakav izazov jer varijanta na dah je ipak nekako sportskija. U tim avanturama sada je mog oca zamenio moj prijatelj i kolega Vuk Kostić a sada kada smo snimali film na Tenerifima navukao sam i Acu Radojičića i Miloša Bikovića. Pošto je Vuk veliki ljubitelj pravog lova bio sam i sa njim nekoliko puta i jako mi je zanimljiv taj mir i ta koncentracija i andrenalin ali to je ipak jedna posebna i drugačija priča - rekao je Viktor Savić.

O tome sa kakvim se opasnostima susretao na kopnu i u vodi, zašto voli da sluša novi album Artic Monkeys-a ali i zašto je ipak poželeo da mu uživo sviraju jednu kafansku, i to Volim da te volim slušajte ovog petka, na 96,9 MHz u emisiji Jutro uz Žarka Stepanova.

makonda-tracker