Planina, belina i osećaj slobode

0
Među domaćim i regionalnim zvezdama mnogo je pravih i istinskih zaljubljenika u zimske sportove. Neki od njih prvu polovinu najhladnijeg godišnjeg doba iskoristili su za uživanje u skijanju, vožnju snoubordom, pravljenje Sneška Belića i još poneku snežnu čarol
Severina Vučković, foto: Cover photo by Tomislav Miletić Pixell, Press photo
Severina Vučković, foto: Cover photo by Tomislav Miletić Pixell, Press photo

Dok mnogi uživaju u lepom vremenu koje podseća na početak proleća i obeležilo je decembar i prve nedelje 2014. godine, zaljubljenici u zimske sportove negoduju zbog nedostatka snega. Poznati skijaši i snouborderi iskoristili su praznične dane kako bi pronašli idealno skijalište i bar na nekoliko dana uživali u zimskoj idili, a ove godine to nije bio nimalo lak zadatak.

Na popularnim domaćim skijalištima zvanični početak zimske sezone obeležen je sredinom decembra. Tako se na Staroj planini provodila vesela družina na čelu sa Milanom Kalinićem i Igorom Lazićem Niggorom, koji su još jednom potvrdili rivalstvo između skijaša i snoubordera, a na ovoj planini odmarao se i glumac Bojan Perić.

Pošto zimski sportovi nisu njegova jača strana, on je najviše vremena provodio pokraj skijaške staze.

Već tradicionalno, Kopaonik je i ove godine jedna od omiljenih domaćih destinacija, kako zbog velikog broja staza, toliko i zbog bogatog noćnog života. U prethodnim nedeljama na ovoj planinskoj lepotici provodila se glumica Jelisaveta Orašanin sa sestrom Milicom.

Pevačica Danijela Martać sa suprugom Nikolom, ćerkom Monikom i sinom Filipom, takođe je za odmor odabrala najveći planinski masiv u Srbiji, a slobodno vreme iskoristili su i za gastronomsko uživanje u planinskom kafanama.

Poznati TV par Jelena i Aleksandar Gajšek zajedno sa svojim naslednicima Anjom, Teodorom i Andrejem okusili su čari noćnog skijanja na Kopaoniku. A iako važi za jednu od najboljih skijašica među poznatim damama, pevačica Nevena Božović prva poseta popularnom zimskom centru u ovoj sezoni bila je rezervisana za ostvarenje novih poslovnih poduhvata. Naime, ona je na Kopaoniku snimila spot za pesmu Znam da noćas gubim te koju potpisuje kompozitor Dušan Popović.

Uspešna glumica Nina Janković zahvaljujući svom vereniku Mateji Dičiću istinski je zavolela snežne sportove, pa je skladni par ove godine uvežbavao svoje skijaško umeće u Italiji u regionu Dolomiti u ski-centru Alta Badija.

- Prvi put za Božić nisam bila sa svojom porodicom, već na skijanju sa verenikom i prijateljima. Bilo nam je prelepo i za razliku od vremenskih prilika u Srbiji, imali smo snega u izobilju, pa sam usavršila i pravljenje Sneška Belića. (Smeh) Tokom dana svaki trenutak provodili smo na skijaškim stazama, dok su večeri bile rezervisane za druženja, iće i piće – otkriva kroz osmeh Nina.

Kao idealnu destinaciju za zimski odmor, Marija Šerifović izabrala je Austriju, tačnije Kicbil koji se nalazi u zapadnom delu Austrije i glavni je grad pokrajine Tirol. Temperamentna Marija poznata je i po tome što je izuzetno vezana za svoje kućne ljubimce, pa je na snegu vreme provodila i sa svojim psom Ajdom.

Regionalna pop zvezda Severina Vučković nakon izuzetno uspešne turneje Dobro došao u klub, takođe se odmarala u Austriji, ali u skijalištu Nasfeld. Severina koja obožava izazove i aktivan način života, uživala je u skijanju i drugim adrenalinskim snežnim radostima koje nudi ovo mesto.

- U poslednjih sedam godina imala sam dva preloma noge i potpuno sam zaboravila na ovaj sport, a onda sam došla u Nasfeld i ponovno se zaljubila u skijanje, planine, belinu i osećaj slobode - kaže lepa Splićanka koja je isprobala i hodanje na krpljama.

Slikarka Biljana Cincarević prve dane januara iskoristila je za pravu malu snežnu ekskurziju pa se sa ćerkicom Srnom provodila na snežnim stazama u Sloveniji, dok je sa prijateljicom Sanjom Ilić usavršila svoju vožnju bordom u Austriji, u mestu Leh.

Uprkos tome što izuzetno toplo vreme za ovo doba godine ne pogoduje zimskim sportistima, poznati zaljubljenici u planinsku idilu uspeli sa da pronađu savršena mesta za uživanje ali, budući da smo tek na početku najhladnijeg godišnjeg doba, prestoji im još nezaboravnih snežnih avantura..

makonda-tracker