Jelena Maćić: Ćerka me je odavno prevazišla

0
Iako ume da se zabrine kada u naslednici prepozna svoje osobine, istaknuta šminkerka Jelena Maćić tvrdi da je osećaj usamljenosti zaobilazi sve dok je uz nju njena mezimica Jovana s kojom može otvoreno da razgovara o svemu.
Jelena Maćić sa ćerkom Jovanom, foto: Luka Šarac
Jelena Maćić sa ćerkom Jovanom, foto: Luka Šarac

Najpoznatija domaća make-up stilistkinja Jelena Maćić (45) zauzima svoje mesto u grupi onih javnih ličnosti koje neposredno i otvoreno govore o svemu, ne ustežući se da se osvrne ni na svoje slabosti i mane. Tu sposobnost da bude iskrena prema sebi i drugima Jelena je, kako veruje, usadila i u karakter svoje ćerke Jovane (20) u čijem društvu nas je dočekala u studiju svog bivšeg muža i oca svoje naslednice, fotografa Nenada Marjanovića.

- Izuzetno verujem u iskrenost. Mislim da to uvek prolazi. Nekako se nadam da sam te barem tome naučila. Zapravo, jesam li ja tebe bilo čemu naučila? Budi iskrena! - okretala se Jelena prema ćerki.

- Sama sam naučila da budem iskrena. A na tvom primeru videla sam mnogo toga drugog. Ti si veoma jaka i uspevaš da se menjaš onda kada je to potrebno - odgovorila joj je ćerka koja odaje utisak tihe i povučene devojke, ali se pri tom ne stidi da britko odgovori na pitanje ili stavi do znanja ko joj je simpatičan, a ko ne. Za to vreme, Jelena je pokretala različite teme, ne ustručavajući se pred ćerkom.

- Najopuštenije komuniciram pred Jovanom zato što sam svesna da je ona mnogo lepša i inteligentnija od mene. Ako sam zbog nečeg srećna u životu, to je zbog činjenice da me je dete prevazišlo i to odavno. Ona mi je sa deset godina rekla: Mama, što se tiče tvog dečka, ja njega mnogo volim. Ali budimo realni, on ne može da živi s nama. I ja sam raskinula sa tim čovekom - govori ona i nastavlja:

- Jovana je poprilično slična meni. Kada je reč o momcima, voli egzotiku. Nemam pravo da je kritikujem jer poznaje svakog mog frajera. A ja sam uglavnom bila sa onima koji su u nekom segmentu svoje ličnosti ekstremni - kaže Jelena i otkriva da je njena ćerka odrastala provodeći vreme na snimanjima i revijama, spavajući iza scene za vreme različitih foto-sešna i družeći se sa ljudima iz javnog gradskog života.

- Uputila sam je na ljude oko sebe i provodila je više vremena s njima nego sa mnom. Moj bivši dečko Duško Jauković i dalje je u kontaktu sa Jovanom jer sam zaključila da on ima onaj kvalitet koji treba ponuditi detetu, a ja ga možda ne posedujem - opisuje učesnica rijaliti programa Survivor, dok je Jovana još iskrenija:

- Prihvatam ljude onakve kakvi jesu. Volim one koji su otvoreno prevaranti i lažovi, zanimljiviji su mi od drugih - tvrdi ćerka poznate šminkerke i nastavlja:

- Eto, to je ta egzotika o kojoj govorim. Mogu da razumem njenu sklonost ka tome jer sam i sama bila takva. Obe smo tolerantne i prema mojim i prema njenim frajerima. Odavno smo prevazišle odnos roditelj – dete, vezane smo kao ljudska bića. Znam da nijedna od nas ne može da se oseća usamljeno dok smo zajedno. Frajeri dolaze i odlaze, ali nas dve imamo jedna drugu.

Kako jabuka ne pada daleko od drveta, tako se i Jovana, kao njena mama, bavi make-up umetnošću. Redovno je angažuju kreatori i modne agencije, a kako kaže, ovaj posao počeo je da je interesuje onog trenutka kada joj je mama rekla kako ne ume da se našminka. Ima nameru da upiše Fakultet za umetnost i dizajn i godinu dana je u emotivnoj vezi sa momkom u koga se prvi put i zaljubila. Sa druge strane, Jelena trenutno nema emotivnog partnera.

- Ne ide, bre, meni to, majke mi! Ja zahtevam čoveka sa kvalitetima, a ne nekog ko će parama popuniti rupe koje ima. Nisam baš okružena mnogo finim ljudima, to je činjenica. Svaka javna ličnost koja kaže da nije tako, ne govori istinu. Ljudi se razmnožavaju po svaku cenu, a kao pojedinačne osobe nisu napravili ništa u životu. To je za mene trošenje resursa - smatra Jelena priznajući kako je pre nekoliko godina razmišljala da usvoji dete i zaključuje da se nikada ne zna šta nosi sutra kada je reč o tome da se po drugi put ostvari kao majka.

Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker