Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić: Intimna proslava dve decenije ljubavi

1
Tek što je sa dramaturgom Nebojšom Pajkićem proslavila dve decenije braka, književnica Isidora Bjelica evocira uspomene na njihovo venčanje, priča o tome koliko su jedno drugo promenili, ali i kakva joj je podrška bio suprug tokom izlečenja od opake bolesti
Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić; foto: Marko Poplašen
Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić; foto: Marko Poplašen

Nakon što je iza sebe ostavila najtežu godinu do sada, u životu književnice Isidore Bjelice (46) ima mnogo više mesta za radosti i slavlje. Dvadeset drugog januara navršile su se dve decenije braka sa dramaturgom Nebojšom Pajkićem (62), što su njih dvoje obeležili na sebi svojstven način i to u društvu najdražih gostiju, ćerke Vile Evanđeline (12) i sina Lava Gligorija (18). Upravo porodica bila joj je najveća podrška kada je prošle godine početkom marta morala da se suoči sa opakom bolešću, kancerom jajnika. Danas je naša poznata spisateljica dokaz kako su vera i konstantan rad na sebi ne samo put ka izlečenju, već i održavanju iskrenog odnosa punog ljubavi sa najbližima. 

Story: Kako ste proslavili dvadesetu godišnjicu braka sa Nebojšom?

-Tačno na taj dan nas četvoro izašli smo na jednu malu organsku, zdravu večeru. Nikad nisam bila za velika slavlja, a taj datum je ipak trebalo obeležiti.

Story: Preispitujete li se o svemu što ste proživeli zajedno, o tome šta je bilo i šta je moglo da bude?

- O da, to vam je nekako u opis radnog mesta pisca, ponajpre preispituje sebe i svoj život. Nažalost, ljubav se ne uči u školama, tako da sam neke najvažnije lekcije naučila na najteži način. U brak sam ušla sa dvadeset šest godina i bez ikakve predstave kako se emocije neguju i čuvaju. Bila sam klinka koja je sanjala o preteranoj ljubavi i nisam shvatala da ako imate primedbe na partnera, treba da popravite sebe kako bi se i on popravio.

Kompletan intervju pročitajte u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od 31. januara 2014.

makonda-tracker