Ljiljana Jakšić Salveta: Srećna mama u šestoj deceniji

9
Pre dva meseca glumica Ljiljana Jakšić Salveta u svojoj šestoj deceniji putem vantelesne oplodnje rodila je prvu ćerku kojoj je dala ime Darija. Zbog toga što će sama odgajati dete, njeno porodiljsko odsustvo trajalo je svega mesec dana, a da li joj je teško d

Ljiljana Jakšić Salveta nakon što je prošlog novembra napunila pedeset i dve godine na svet donela zdravu ćerku koju je nazvala Darija jer je smatra darom od Boga. Njena ćerka začeta je uz pomoću vantelesne oplodnje, a kada je otac devojčice saznao da je zahvat uspeo, rešio je da se povuče. Ostavio je svoju dotadašnju partnerku s kojom je planirao potomstvo i nestao iz Darijinog i Ljiljaninog života. Međutim, glumicu to nije salomilo, ona sa osmehom na licu podiže svoju mezimicu i čeka bolja vremena za ljubav.

Magazin Story prvi predstavlja devojčicu koju je Ljiljana rodila u šestoj deceniji i ekskluzivno donosi intervju u kojem se ona osvrće na zadovoljstvo majčinstva, objašnjava da li se beba normalno razvija i može li ona da obavlja sve one poslove koje bi radila i da je u dvadesetim godinama, ali se takođe suočava sa strahovima povodom neizvesne budućnosti u kojoj je čeka obaveza da svoju ćerku izvede na pravi put.

- S obzirom na to da mi je carski rez bio zakazan za 21. novembar, poslednji adut da se porodim posle tog datuma bilo je to što ne želim da se moja ćerka rodi u istom horoskopskom znaku kao ja. Škorpijama je, naime, svojstveno to da im ništa ne bude jednostavno, imamo talenat da sami sebi iskomplikujemo život - govori glumica.

- Kada su donosili i davali mi u naručje to preslatko biće, poput malo veće kiflice, koje trepće i gleda me svojim krupnim očima, bilo je to je nešto neverovatno. Bože, hvala ti! Imala sam normalan postoperativni tok bez ikakvih komplikacija, kao da mi nije pedeset dve, već dvadeset pet - otvoreno govori Ljiljana i  dodaje:

- Nadam se da će me zdravlje i energija poslužiti i da ću do kraja izvršiti majčinski zadatak. Potrudiću se da moj kontakt sa detetom bude dobar i da ona razume mnogo toga, pa i to da mama ima više godina nego majke njenih vršnjaka -.

Kompletan ekskluzivni intervju sa Ljiljanom Jakšić Salvetom možete da pročitate u novom broju magazina Story.

makonda-tracker