Željko Vasić i fondacija Iskorak izajedno za prevenciju raka grlića materice

0
Fondacija Iskorak iz Zaječara i pop pevač Željko Vasić ubuduće će sarađivati u humanitarnim incijativama namenjenim poboljšanju kvaliteta života građana u Timočkoj krajini, najavljeno je juče na svečanom potpisivanju Sporazuma o saradnji u galeriji Ozon.
Željko Vasić, foto: Promo
Željko Vasić, foto: Promo

Potpisivanjem ovog sporazuma od juče, praktično, postoji takozvani named fond Željka Vasića koji će funkcionisati u okviru fondacije Iskorak.

- Uvek sam se rado odazivao na pozive da učestvujem u humanitarnim akcijama i uključivanje u rad fondacije Iskorak - u saradnji sa mojim Zajčarcima, je bio prirodan sled događaja. Sa zadovoljstvom ću se posvetiti radu ove fondacije i podsticanju ljudi da se uključe u naše akcije - rekao je popularni pevač na potpisivanju ovog sporazuma.

Fondacija Iskorak formirana je uz podršku USAID i Instituta za održive zajednice pre nešto više od pola godine i predstavlja prvu fondaciju za razvoj zajednice čiji je cilj da animira građane da se direktno uključe u rešavanje problema u svojoj sredini.

- Prva zajednička akcija fondacije Iskorak i našeg sugrađanina Željka Vasića biće prikupljanje sredstava za nabavku histeroskopa, medicinskog aparata za rano otkrivanje raka grlića materice koji ćemo pokloniti Medicinskom centru u Zaječaru - rekao je Dejan Pejić direktor fondacije Iskorak i istakao da je ovaj deo Srbije, nažalost, vodeći po broju obolelih žena od raka grlića materice. Tokom februara fondacija i Željko Vasić će organizovati donatorsku večeru i aukciju vina iz Timočke krajine kako bi i na taj način podstakli građane da doniraju sredstva za nabavku ovog aparata.


Pored nabavke histeroskopa, u planu je niz drugih akcija koje će neposredno uticati na to da život građana u Timočkoj krajini bude bolji.

 

makonda-tracker