Jovan Kolundžija menadžer godine u oblasti kulture

0
Naš proslavljeni violinista i osnivač Centra lepih umetnosti Guarnerius, maestro Jovan Kolundžija je dobitnik prestižnog priznanja. Svečano uručenje priznanja biće održano u utorak, 28. januara 2014. godine (12 časova), u prostorijama Privredne komore Srbije (
Jovan Kolundžija
Jovan Kolundžija

Klub privrednih novinara Srbije, koji okuplja urednike i novinare vodećih privrednih redakcija u Srbiji, već trinaest godina bira najuspešnije kompanije i pojedince u vodećim privrednim delatnostima, a njihova priznanja su jedna od najuglednijih u našoj zemlji, dok su dosadašnji laureati najuspešnije kompanije i menadžeri.

U saopštenju Kluba privrednih novinara Srbije navodi se da je na predlog novinara koji prate kulturu, žiri Kluba privrednih novinara, ceneći dugogodišnji, uspešan rad Jovana Kolundžije, kao i njegovu posvećenost radu sa mladim umetnicima, dodelio maestru Kolundžiji priznanje Menadžer godine u oblasti kulture.

Klub privrednih novinara Srbije, koji okuplja urednike i novinare vodećih privrednih redakcija u Srbiji, već trinaest godina bira najuspešnije kompanije i pojedince u vodećim privrednim delatnostima.

Maestro Jovan Kolundžija već više od četiri decenije ostavlja značajan trag na svetskoj muzičkoj sceni, uz više od 4000 održanih koncerata u najprestižnijim salama na svim kontinentima. Dobitnik je najuglednijih i najvećih domaćih i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja. Svojom virtuoznošću i harizmom, decenijama osvaja svetsku publiku i kritiku.

Pored svojih brojnih koncerata i gostovanja širom sveta, maestro veliki deo svog vremena posvećuje promovisanju i usavršavanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini, Centru lepih umetnosti Guarnerius, koji je osnovao 2001. godine i koji je do sada realizovao više od 750 umetničkih projekata. Odlukom Vlade Republike Srbije, Centar lepih umetnosti Guarnerius je 2013. godine dobio status Ustanove kulture od nacionalnog značaja.

Prošle godine maestro je sa velikim uspehom ostvario i važan projekat – sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom je u okviru svoje velike koncertne turneje, posetio 22 grada u Srbiji, uz koncerte i besplatne majstorske kurseve za najbolje mlade violiniste iz gradova domaćina.

makonda-tracker