Gremi nagrade: Trijumf Lorde i dua Macklemore & Ryan Lewis

0
Na 56. dodeli muzičkih Gremi nagrada trijumfovala je Lorde sa svojim velikim hitom Royals, ponevši titule najboljeg solo nastupa i pesme godine, dok su prestižne nagrade za najboljeg novog izvođača, za najbolju rep pesmu, najbolji rep album i najbolji rep nast
Lorde, foto: Getty images
Lorde, foto: Getty images

Pored mlade nade Novog Zelanda Lorde i dua Macklemore & Ryan Lewis, prestižne nagrade su pokupili i bend Daft Punk i Farel Vilijams koji su dobili ovu nagradu u kategorijama za najbolji duo i najbolji singl, dok je nagradu za najbolji pop album dobio je Bruno Mars. Bend Daft Punk takođe je dobio nagradu i za album godine.

Veče dodele prestižnih nagrada otvorio je bračni par Karter – Bijonse i Džej Zi, koji su izveli svoju najnoviju duetsku pesmu zastupljenu na njenom novo vizuelnom albumu – Drunk In Love. Ipak, nagradu u kategoriji rep-pop saradnje nisu dobili njih dvoje već Džej Zi i Džastin Timberlejk za pesmu Holy Grail. U zahvalnici publici, Džej Zi se obratio svojoj supruzi uputivši par toplih reči i svojoj ćerki Blu - Pogledaj Blu, tata je dobio novu zlatnu flašicu za tebe!

 


Među zapaženijim nastupima našao se besprekoran nastup pevačice Pink koja je izvela pesmu Try pokazavši zavidne gimnastičarske sposobnosti obzirom da je pesmu otpevala u isto vreme vrteći se na konopcima iznad publike.

Tokom večeri zajedno su pevali i Ringo Star i Pol Makartni, legendarni Bitlsi koji su se ponovo sastali nostalgično se sećajući prošlih vremena kada su bili na vrhuncu slave, dok ih je Joko Ono, žena preminulog Džona Lenona slušala u publici.


Kulminacija večeri bio je nastup dua Macklemore & Luis koji su izveli veliki hit One Love sa Madonom i Queen Latifom. Tokom izvođenja hita One Love, pesme koja promoviše jednakost među ljudima bez obzira na rasu, pol ili seksualnu orijentaciju, izvođači su doveli atmosferu do usijanja podigavši publiku, zvezde i kolege na noge.

 

 

makonda-tracker