Dve Srpkinje među najlepšim ženama Turske

0
Na listi turskog sajta Askham najzanosnijih žena u ovoj zemlji našle su se dve Srpkinje. Na listi se takođe nalaze glumice Džansu Dere, Nur Fetahoglu, Berguzar Korel...
Emina Jahović, foto: Vladimir Šporčić
Emina Jahović, foto: Vladimir Šporčić

Turski portal Askham.com.tr napravio je listu najlepših žena u Turskoj, među kojima su se našle i dve lepotice iz naše zemlje – Emina Jahović i Ivana Smiljković Sert.

Ivana Smiljković Sert je tridesetčetvorogodišnja srpsko-turska dizajnerka koja je rođena u Zaječaru. 1999. je postala Miss Beograda, a svojevremeno je bila i učesnica takmičenja izbora za mis Jugoslavije. Pre 12 godina odselila se u Istanbul, gde je upoznala Jurdala Serta, za koga se udala 2004. Stekla je veliku popularnost u Turskoj i jedna je od najlepših i najpoznatijih voditeljki i dizajnerki.

Veoma popularna srpska pevačica Emina Jahović Sandal je turskoj javnosti postala poznata kad se udala za tamošnju muzičku zvezdu Mustafu Sandala. S poznatim turskim pevačem Emina ima dva sina – Jamana i Javuza. Jahovićeva je u Turskoj snimila nekoliko numera na turskom jeziku, kao i reklama (od kojih jednu i sa suprugom Mustafom), a glumila je i u turskoj seriji Polje lala. U Srbiji se takmičila na Beoviziji, izboru za srpsku pesmu Evrovizije, a trenutno je u žiriju pevačkog takmičenja X Factor.

Pored naših lepotica, na spisku su se našle tamošnje glumice koje su ovih godina sve popularnije kod nas, poput Džansu Dere, Nur Fetahoglu i Berguzar Korel.

makonda-tracker