Kristina Kovač: Najslađi faktor mog života

0
Kad završi sa obavezama u šou-programu X Factor, kantautorka Kristina Kovač žuri kući gde je čeka naslednica Tara. U intervjuu za Story navodi savete pokojne majke koje primenjuje u vaspitavanju ćerke za koju kaže da je na najlepši mogući način prihvatila njen

Nije mnogo onih koji  poput kantautorke Kristine Kovač (39) uspevaju da traju pod različitim životnim i profesionalnim okolnostima. Javnost ju je upoznala početkom devedesetih kada je zajedno sa starijom sestrom Aleksandrom (41) bila prateći vokal Dragani Šarić – Bebi Dol na Evroviziji. U međuvremenu njih dve osnovale su grupu K2 koja je svojim originalnim pesmama odmah osvojila srca publike. Na tronu alternativne pop scene bile su sve do kraja devedesetih dok nisu rešile da se oprobaju u solo karijerama. Kristina se, međutim, nakon brige o momačkom muzičkom sastavu Peti element, posvetila autorskom radu, sličnom onom koji sada ima u ulozi mentora u takmičarskom šou-programu X Factor. Zahvaljujući toj ulozi, pobrala je komplimente za najpravednijeg člana žirija budući da je neretko oštra u profesionalnim ocenama kandidata, ali se ne ustručava ni da ih pohvali. Dok je na poslovnom planu veoma posvećena, privatno joj poslednjih godina još više cvetaju ruže, naročito otkako je upoznala sadašnjeg dečka Danijela Brakusa (36). On je na najbolji mogući način prihvatio njenu ćerku Taru (5) koju je dobila u braku sa bivšim frontmenom grupe Plejboj, Igorom Perovićem. Njih dvoje razveli su se 2011. godine posle sedam godina braka krunisanog 13. juna 2003. godine u prestoničkom klubu Koling.

Story: S obzirom na to da je još mala, na koji način ste ćerki objasnili porodičnu situaciju?

- Nije to lako. Kada postaje integralni deo društva, dete počinje da postavlja pitanja. U vrtiću čuje da većina dece živi sa mamom i tatom, a ona ne, pa se zainteresuje da to istraži. Sa detetom treba biti iskren, naravno, u granicama normale i primereno njegovom uzrastu. Razgovaram s njom i o tome zašto i kako su se mama i tata rastali, ali uvek potenciram koliko je svi volimo, da ima mnogo dece u sličnoj situaciji i da ona nije jedina.

Story: Kako vas dve najčešće provodite vreme?

- Kao i sve mame i ćerke. Idemo na pijacu, u park, šminkamo se i presvlačimo, crtamo, bojimo, učimo slova, mazimo se na kauču po ceo dan... Tako nam izgleda svakodnevica kad mama ne radi. A trenutno krademo sate mog vremena da stignemo bar da se izmazimo.

Vladimir Petković

Intervju sa Kristinom Kovač pročitajte u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od 24. januara 2014.

makonda-tracker