Frano Lasić: Šmekeri su izumrli

0
Ovog petka, prvu jutarnju kafu na Naxi radiju u emisiji Jutro uz Žarka Stepanova, pićete u najšmekerskijem društvu u regionu- uz glumca i pevača Franu Lasića.
Frano Lasić, Naxi radio
Frano Lasić, Naxi radio

O svom povratku u ugostiteljske vode, i o tome kako je ponovo otvorio splav za urbanu srednju generaciju za koju, kako kaže, ne postoji nijedno mesto u Beogradu na kom mogu da slušaju muziku tih, najboljih godina, Frano će pričati ovog petka, od 7 do 10 u emisiji Jutro uz Žarka Stepanova na Naxi radiju.

- Po meni šmeker je drugi naziv za džentlemena. Najveći šmeker i džentlemen svih vremena je Šon Koneri, koji je spojio i to svoje džentlmenstvo i umetnost u jednu celinu. Izvrstan je glumac i nije se zaustavio samo na Džejms Bondu što se mnogima dešavalo; napravio je puno dobrih uloga, ima izvrsne manire i vrlo interesantan život iza sebe. On je zaista neko za koga se sa punim pravom može reći da je šmeker. Jedini koji još mogu da mu pariraju u tome su eventualno Frenk Sinatra i Bob Dilan - ali doduše Dilan je uvek više vukao na vagabunda – kaže Frano.

Na pitanje ko bi danas bio izvorni šmeker, Frano kaže da je ta vrsta odavno izumrla.

- Nažalost tehnologija je uzela maha. Ljudi drugačije komuniciraju, nema više pisama, sve je manje i manje čitanja knjiga... Nema više božićnih i novogodišnjih čestitki, mislim na one štampane kartonske. I, možda najvažnije, nema više ni onih prvih ljubavnih pisama, koja smo mirisali i nestrpljivo čekali da ih otvorimo... Sad dobiješ e-mail i SMS, pročitaš i obrišeš... To je odlično za poslovnu komunikaciju ali za ljubavnu – na taj način se zapravo gubi nešto ljudski... I ja sam protiv toga – zaključuje Lasić.

makonda-tracker