Marija Šerifović: Zdravlje mi je na prvom mestu

1
Mada je nekima delovalo da je Marija Šerifović odlučila da se promeni zarad ljubavi, popularna pevačica koja ne krije da uživa u samoći, korigovala je način ishrane kako bi smršala zbog zdravlja i kondicije
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Pevačica koja je pre dve godine na Evroviziji svojim glasom očarala ljubitelje muzike i svoje sunarodnike učinila najponosnijom nacijom na Starom kontinentu, šarmantna Marija Šerifović, čvrsto je odlučila da promeni način života. Odluku iz oktobra prošle godine kada je odlučila da se preseli u Švedsku, pevačica je nedavno upotpunila i drugačijom svakodnevicom koja pre svega podrazumeva izmenjen način ishrane. Iako do sada nije obraćala pažnju na svoj fizički izgled, Marija je rešila da se disciplinuje, na prvom mestu zbog zdravlja, kada je reč o namirnicama koje unosi u organizam. 

- Pored toga što mi je dobra kondicija u ovom periodu kada završavam novi album itekako bitna, potrebno je da još smršam, pre svega zbog zdravlja koje mi je na prvom mestu. Inače, nikada se nisam opterećivala fizičkim izgledom jer se ne bavim manekenstvom, već pevanjem - naglašava Marija koja je na gala ceremoniji otvaranja ovogodišnje Evrovizije u moskovskom muzeju Euro Dom izvela pesmu Molitva i još jednom pobrala simpatije brojne publike. U usklađivanju profesionalnih obaveza koje trenutno podrazumevaju završavanje albuma za inostrano tržište na kojem joj je glavni saradnik Robin Reks, tekstopisac grčkog pevača Sakisa Ruvasa i ukrajinske zvezde Ani Lorak, Marija ističe da joj je prilično teško da se pridržava novih pravila u ishrani.

- Meni je, kao velikom gurmanu, svaka dijeta rigorozna pa se zato ne pridržavam nijedne posebno. Kada čovek čvrsto odluči da smrša i koriguje ishranu i bez dijete može da primeti rezultate. Već izvesno vreme jedem samo ribu i povrće, dok sam se slatkiša i testenina potpuno odrekla, zbog čega mi uopšte nije lako - objašnjava pevačica.

Iako su mnogi pomislili da je Marija odluku da smrša donela naglo i kao rezultat želje svog emotivnog partnera, ona naglašava da se nikada ni zbog koga ne bi menjala, već da svaku odluku donosi isključivo svojevoljno.

- Nisam zaljubljena, a otkako sam nedavno raskinula višemesečnu vezu, trenutno sam sama. Nikada se ne bih promenila zbog partnera jer smatram da ljudi koji insistiraju na tome da njihova voljena osoba izgleda drugačije, nisu iskreno zaljubljeni. Više puta sam patila zbog ljubavi i teško mi je da shvatim kako postoje osobe koje nemaju uvek iskrene emocije prema partneru. Drago mi je što do sada, uprkos svemu, sebi nikada nisam dozvolila da budem ponižena u ljubavi jer me čak i u najbolnijim situacijama inat tera da idem napred - otkriva dvadesetčetvorogodišnja pevačica koja ne teži za idealnim muškarcem, već joj je bitno da je pored nje čovek koji će umeti da je učini srećnom.

- Kod partnera mi je najbitnije da je normalan, realan i iskren čovek. Važno mi je da u sebi ima nešto što će samo meni biti zanimljivo jer u suprotnom nikada ne bih obratila pažnju na njega. Volim da sam u vezi punoj uzbuđenja, a ne u odnosu koji se svakim danom sve više pretvara u kolotečinu. Naravno da jednog dana želim da imam brak i porodicu, ali sve je to za sada daleko od mene jer mi je u ovom trenutku karijera na prvom mestu - zaključuje Marija.  

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker