Jelena Jovičić: Bajkovito venčanje sa sinom u naručju

1
Glumica Jelena Jovičić i njen izabranik Nenad Kovačević 17. maja izgovorili su sudbonosno da u crkvici nadomak Svete gore u Grčkoj, a intimnoj proslavi prisustvovali su najuža rodbina i njihov sin Mateja
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Tridesetdvogodišnja glumica Jelena Jovičić i njen izabranik Nenad Kovačević, jedan od čelnih ljudi poznate beogradske turističke agencije, krunisali su svoju ljubav crkvenim venčanjem 17. maja u mestu Arsenica u Grčkoj. Sam čin sklapanja braka obavljen je u manastiru Živonosni istočnik koji pripada hilandarskom metohu i nalazi se na pedalj do Svete gore. U krugu najbliže rodbine i kumova, glumice Milice Milše i advokata Vlade Jeftića, na romantičnoj ceremoniji koju su bez mnogo pompe i poštovanja običaja organizovali za svega nekoliko dana, zaljubljeni su se zakleli jedno drugom na večnu ljubav.

- Za iznenadno venčanje u Grčkoj odlučili smo se jer je to bila želja mog supruga kojoj se ja nisam protivila. Prva dva dana proveli smo u  Solunu, Saniju, Haniotiju i Atitosu, romantičnom selu smeštenom na litici iznad mora. Treći dan izdvojili smo za venčanje koje smo pripremili za kratko vreme, u želji da ono bude spontano i intimno. Tek uz pomoć fotografija shvatam da je tako i bilo. Crkvica u kojoj smo se venčali mala je i jedva da smo se svi smestili u nju, a otac Serafim koji nas je venčao, bio je veoma blagonaklon. Svečani ručak organizovali smo u taverni na obali mora. Na meniju je bila tradicionalna grčka kuhinja u kojoj smo uživali uz zvuke buzukija. Bilo je zaista sjajno – priča glumica koja je blistala u kreaciji Vladanke Celić i ističe da nikada neće zaboraviti trenutak kada je svom voljenom rekla sudbonosno da.

- S obzirom na to da Nenad i ja već dugo živimo zajedno, navikli smo da tu reč svakodnevno izgovaramo u različitim kontekstima. Međutim, ovoga puta to je bilo neko drugo da. Samo mi znamo koliko je bilo lepo i romantično izgovoriti tu reč, čemu je najviše doprinelo prisustvo našeg sina Mateje. Bilo je dirljivo gledati ga kako nas posmatra. Iako smatram da taj list papira nema nikakvu ulogu u zajedničkom životu dvoje ljudi,
u administrativnom smislu on mnogo toga olakšava. Pre svega zbog dece, ali i zbog još nedovoljno emancipovane okoline koja naslednicima sutra može praviti probleme. Što se nas tiče, ovo je bila samo trenutna odluka da nastavimo život u braku.

Sveži supružnici planiraju da tokom leta organizuju građansko venčanje i veliku žurku za one bliske ljude koji su propustili njihovu crkvenu ceremoniju.

- Mada nam prijatelji nisu zamerili što smo jedan od najlepših dana u životu proveli bez njih, svi oni biće prisutni na žurci koju planiramo na leto. Bez obzira na činjenicu što sam sada udata i nosim burmu, i dalje se osećam kao neka devojčica. Nenad i ja izabrali smo prstenje prema svom ukusu i za koje znamo da ćemo ga uvek nositi. Nemam klasičnu burmu, već prsten sa kamenčićima, dok je moj suprug izabrao neobičnu, matiranu burmu – priča Jelena kojoj je najveće zadovoljstvo predstavljalo prisustvo njenog jednogodišnjeg sina.

- Ispunili smo svoje želje da se venčamo onda kada Mateja bude mogao da prisustvuje ceremoniji. Ovo je njegov drugi boravak na moru jer smo ga prošle godine vodili u Tursku. On je pravi anđelak, zlato od deteta u koje smo naprosto zaljubljeni i svakodnevno nam ljubav uzvraća osmehom na svom čistom detinjem licu – završava Jelena.

Moni Marković

makonda-tracker