Jelena Karleuša u verbalnom klinču sa psihologom

0
Pevačica reagovala na tekst pod nazivom: Doprinos Jelene Karleuše psihološkom obrazovanju mladih.
Jelena Karleuša. Foto: Milena Rakočević
Jelena Karleuša. Foto: Milena Rakočević

Nakon teksta psihološkinje Jelisavete Rogošić koja se u dnevnom listu Politika predstavila i kao nastavnica iako psihologiju, predmet sa kojim se deca najranije susreću u srednjoj školi, mogu da predaju samo profesori oglasila se i prozvana pevačica.

-Volela bih da porazgovaram sa ovom nastavnicom i psihologom. Pred njenim učenicima. Da joj objasnim nešto – napisala je Karleuša na Twitteru reagujući na tekst čiji deo prenosimo iz lista Politika.


- Kada uđete u učionicu i pokušate da naučite učenike osnovnim konceptima psihologije, nekada vam to pođe za rukom. Neki učenici razumeju više, neki manje, neki više uče i trude se, ali ima i onih koji ne uče, ne znaju, ne trude se i nemaju nameru da to promene. I onda dođe trenutak kada vas jedan nezainteresovani učenik koji ne želi da zapamti ni najjednostavniju definiciju, a kamoli neki kompleksni stručni pojam, potpuno uključen u čas, pita: Profesorka, a šta je to insomnija? I kada pokušate da saznate gde je čuo za taj pojam, sa širokim osmehom odobravanja izgovori ime estradne umetnice koja je valjda otpevala istoimenu pesmu. Radoznalost učenika je dobar znak, podstiče nastavnike da vole svoj posao. Podstiče razvijanje inteligencije i mišljenja, proširuje vokabular, znanja i kompetencije. Ali postoji trenutak kada je teško prihvatiti da je interesovanje za neko psihološko stanje pobudila neka estradna umetnica, a ne nastavnik koji se trudi i predaje. I kada se to ponavlja iz generacije u generaciju... Međutim svi smo mi ljudi i uzdižemo se iznad toga. Bitno je uspostaviti usku saradnju, zarad dobrobiti omladine. Mislim da je prerano razmišljati o sindikatu prosvetno - estradnih radnika, ali nikad se ne zna.

Kompletan tekst iz Politike pročitajte OVDE:

http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Doprinos-Jelene-Karleuse-psiholoskom-obrazovanju-mladih.sr.html

makonda-tracker