Ana Nikolić: Smejem se i kad mi je teško

0
Pop zvezda Ana Nikolić govori o tome kako uspeva da prevaziđe emocionalne lomove izazvane nedavnom smrću strica Ranka koji joj je poslednjih godina delimično nadomešćivao očinsku ljubav
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Pre nekoliko nedelja pop pevačica Ana Nikolić imala je priliku da se na svojoj koži uveri u istinitost čuvene Tolstojeve rečenice iz romana Ana Karenjina: Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna, nesrećna je na svoj način. Iako joj je život ispunjen poslovnim uspesima, a nedavno se u seriji Pare ili život dokazala i kao glumica kroz ulogu pevačice Sanele, zgodnu brinetu život nije poštedeo privatnih lomova koje je pred kamerama uspešno prikrila. Razlog sete u očima pevačice jeste smrt njenog strica Ranka, najbližeg muškog rođaka njenog pokojnog oca Duška, kojeg je izgubila tačno pre jedanaest godina, takođe u maju.

- Moj stric Ranko imao je brata Zdravka i njih dvojica bili su tati maltene kao rođeni, iako su braća od ujaka. Tragično je što su sva trojica umrli za trinaest godina. Za strica Ranka bila sam izuzetno vezana i on mi je na neki način sve ove godine nakon tatine smrti, nadomešćivao očinsku ljubav. Nažalost, život čine i tragični događaji, koliko god mi je teško da to prihvatim – kaže Ana koju je nemili događaj zadesio usred prvog glumačkog angažmana.

- Profesionalci se od onih koji to nisu razlikuju upravo po mogućnosti da pred kamerama i na sceni prikriju sve što ih privatno muči, pa i ja pred publikom zaboravim sve što me privatno tišti – objašnjava atraktivna umetnica koja je, budući da pored sebe trenutno nema emotivnog partnera, kroz ovu tešku situaciju prošla zajedno sa četiri godine mlađim bratom Markom i mamom Miljanom. Pažnju od tužnih misli pevačici odvlači snimanje filmskog nastavka serije Pare ili život, u kojoj tumači bivšu izabranicu glumca Andrije Miloševića.

- Dobro se slažem sa Andrijom, a povremeno i izlazimo zajedno.  On je odličan glumac, kulturan, fin i obrazovan dečko. Glumac publici treba da deluje prirodno, čemu i ja težim. To što u nekim scenama izgleda kako da sam to ja privatno, odraz je moje predanosti glumi. Ništa mi nije teško na snimanju jer je gluma za mene novi izazov. Mada će se film snimati dva meseca na Adi Bojani i u Budvi, ja neću biti sve vreme sa ekipom, već ću u Crnu Goru odlaziti povremeno kako bih paralelno pevala i na koncertima. Scenario još nije završen, ali se nadam da će na kraju moja junakinja otići za Holivud – zaključuje Nikolićeva.

Nikola Rumenić

makonda-tracker