Promocija knjige Ovo nije kraj za rođendan Tošeta Proeskog

1
Na datum rođenja Tošeta Proeskog, 25. januara ove godine biće promovisana knjiga Ovo nije kraj, u kojoj su obuhvaćeni svi segmenti života makedonske muzičke legende.
Toše Proeski, Foto: Luka Šarac
Toše Proeski, Foto: Luka Šarac

Autor ove knjige je Sonja Aleksoska Nedelkovska, poznata makedonska novinarka, a izdavač je Fondacija Tošeta Proeskog.

Kako bi se realizovalo izdavanje knjige Ovo nije kraj, intervjuisano je više od 80 sagovornika. Uspomene na Tošeta podelili su i članovi njegove najuže porodice: sestra Dora, zet Slaven Risteski, sestrić Kristijan. Interesantne detalje iz detinjstva otkrili su njegovi drugovi iz Kruševa, rodnog mesta tragično preminulog pevača.

Čitaoci će biti u mogućnosti da saznaju više o počecima karijere Proeskog, o njegovim prvim nastupima i prvoj otpevanoj pesmi. O tome kako je njegov profesionalni muzički put napredovao, uspomene dele i makedonski autori, tekstopisci i producenti, novinari, kao i poznata imena iz sveta klasične muzike i sporta. Kako je Toše osvojio Bosnu, Hrvatsku, Srbiju i čitav Balkan, otkriće poznate ličnosti sa tih prostora.

Takođe, svetski autori će podeliti iskustvo o saradnji sa Tošetom, prilikom snimanja njegovog albuma za evropsko i strano tržište, The hardest thing.

- Knjiga će se naći u luksuznom pakovanju, a u njoj će biti fotografije iz Tošetovog privatnog albuma. Na tim fotografijama ovekovečeni su trenuci sa njegovim najbližima, kao i detalji iz detinjstva, prvi nastupi, koncerti i slično - otkrili su za Dnevni avaz iz Fondacije Toše Proeski.

makonda-tracker