Porodila se unuka kraljice Elizabete II

0
Najstarija unuka kraljice Elizabete II, Zara Tindal, na svet je donela devojčicu tešku 3,5kg, u petak u Kraljevskoj bolnici u Fločesteru
Zara i Majk Tindal, foto: Getty images
Zara i Majk Tindal, foto: Getty images

Zari Tindal i njenom suprugu, bivšem kapitenu engleske ragbijaške reprezentacije, Majku Tindalu ovo je prvo dete. Devojčica, čije ime još nije poznato i koja je tek šesnaesta u liniji nasleđivajanja, četvrto je praunuče kraljice Elizabete II i treće unuče princeze Ane. U saopštenju kraljevske palate navedeno je da su kraljica i njen suprug, princ Filip, kao i Zarini roditelji, princeza Ana i Mark Filips presrećni zbog dolaska prinove, a prvi u redu da čestita kraljevskoj porodici bio je i britanski premijer Dejvid Kameron.

- Premijer šalje iskrene čestitke porodici Tindal i kraljici Elizabeti II na rođenju najmlađeg člana kraljevske porodice - glasila je službena izjava iz premijerovog ureda.

Zara, koja je bila jedna od kuma na krštenju princa Džordža, sina vojvotkinje Kejt Midlton i princa Vilijama, profesionalna je jahačica i osvajačica zlatne medalje na Svetskom prvenstvu. Ragbijaša Majka upoznala je 2003. godine u Australiji, a par se venčao 30. jula, 2011. godine u Škotskoj.

makonda-tracker