Kanije Vest inspiracija za novi verski pokret?

0
Reper njegov novi alum Yeezus postali su inspiracija za novi verski pokret pod nazivom Džizeniti, kojega je pre mesec dana osnovao anonimni muškarac.
Kim Kardašijan, Kanije Vest, foto: Getty images
Kim Kardašijan, Kanije Vest, foto: Getty images

Naime, pobornici ovog pokreta veruju da onaj koji sebe naziva Yeezus božansko je biće koje je Bog poslao kako bi uveo novo doba čovečanstva. Šta je tačno njihova misija i u šta sve veruju, može se pronaći na njihovoj Facebook stranici.

- Ovo je stvarno, ali ima li organizovane religije? Ne. Trenutno je to samo ideja i videćemo gde će sve ovo ići…Nakon što sam stvorio veru, razmišljao sam o njoj i shvatio da ima mnogo toga sličnog sa hrišćanstvom, ali umesto Isusa, stavio sam Yeezusa. Mislim da je to i Kanije napravio. Yeezus je kada se Kanije uzdigne na tu božansku sferu, a mislim da svi mi imamo potencijala za to. Zato se ljudi moraju fokusirati samo na njegovu poruku i zaboraviti na njegove javne ispade – rekao je muškarac i napomenuo kako na tridesetšestogodišnjeg muzičara ne gleda kao na Boga, već vise kao na inspiraciju, a jedan od ciljeva pokretanje cele priče jeste i da upozna svog idola.

makonda-tracker