Preminula zvezda Mućki - Rodžer Lojd Pak

0
Glumac Rodžer Lojd Pak, milionima poznat kao usporeni Triger iz britanskog sitkoma Mućke, preminuo je u 69. godini života.
Rodžer Lojd Pak. Foto: Getty images
Rodžer Lojd Pak. Foto: Getty images

Rođen u Ajlingtonu, u severnom Londonu, 1944. godine Rodžer Lojd Pak je sin glumca Čarlsa Lojda Paka i glumice Emili Lojd. Ovaj talentovani glumac kome nisu strane ni komedija ni drama, Lojd Pak je završio Kraljevsku akademiju dramske umetnosti pre nego što je dobio svoju prvu ulogu u Northemptonu.

Nakon što se pojavio nekoliko puta u brojnim serijama poput The Avengers, na velikom platnu prvu ulogu je dobio na filmu The Magus.

Ipak, glumac se proslavio tek 1981. godine kada je dobio ulogu Kolina Trigera Bola, mračnog ali prijateljski nastrojenog lika koji konstantno čuvenog Rodnija zove imenom Dejv. Lojd Pek jedini je lik u popularnom sitkomu koji se pored dvojice glavnih junaka pojavio i u prvoj i u poslednjoj epizodi obožavanih Mućki.

Lojdov agent potvrdio je danas da je glumac preminuo od raka pankreasa.

Ser Dejvid Džejson koji je u sitkomu glumio Del Boja iskazao je neizmernu žalost zbog ovih vesti, rekavši o Lojdu da je bio tih, miran i prizeman čovek sa kojim je bilo zadovoljstvo raditi.

makonda-tracker