Konradu Mareju odbijena žalba na presudu za ubistvo Majkla Džeksona

0
Tročlano sudsko veće Apelacionog suda u Kaliforniji, jednoglasno je podržalo presudu iz 2011.godine, za ubistvo iz nehata, i time je lekar Konrad Marej pravnosnažno osuđen za ovo krivično delo.
Konrad Marej, foto: Getty images
Konrad Marej, foto: Getty images

Vladajuće veće kaže da nema grešaka tokom šestonedeljnog suđenja i da postoji dovoljno dokaza koji bi podržali njihovu presudu.

U presudi, sudije su navele da je uverenje Marejevog pacijenta koji je davao fatalnu dozu moćnog anestetika bilo samo teorijsko, ističući da su otisci lekara bili svuda po boci leka i da je lagao policiju koja je stigla u kuću posle predoziranja, juna 2009. godine.

- Marej je vodio brigu o zdravlju Džeksona bez odgovarajuće medicinske opreme. Pored toga, on je Majkla Džeksona ostavio bez odgovarajućih medicinskih mera i nadzora – piše u rešenju.

Dokazi su pokazali da je pevač žrtva nebrige lekara u kog je imao poverenja, jer je Marej prekršio standarde profesionalnog ponašanja u mnogim aspektima.

Marej je pušten iz zatvora nakon što je izdržao polovinu svoje četvorogodišnje kazne, u oktobru prošle godine. Da mu je usvojena žalba, postojala bi mogućnost da povrati svoju medicinsku licencu.

 

makonda-tracker