Rasel Brend: Uzimao sam droge jer sam bio usamljen

0
Tokom govora koji je održao na Univerzitetu Kembridž, britanski komičar otkrio je kada je prvi put bio u dodiru sa drogama, zašto se odao poročnom životu, ali i koliko sada uživa u životu otkad se izborio sa tim problemom, a osim toga posavetovao je studente d
Rasel Brend, foto: Bang media
Rasel Brend, foto: Bang media

Rasel, koji se od bolesti zavisnosti izlečio 2003. godine, otkriva da je u svet droge ušao kada je počeo da se oseća jako usamljenim, te da nije video drugi izlaz iz tog depresivnog stanja.

- Prvi put sam uzeo heroin kada sam se osećao potpuno usamljenim. Činilo mi se kao da sam diskonektovan i izdvojen od ostatka sveta. Nisam mogao da se izborim sa sopstvenim problemima i sa životom uopšte. Mislio sam da moram da uzimam droge da bih se osećao bolje - navodi poznati komičar.

Tridesetosmogodišnja zvezda priznala je da je lečenje bio odličan potez, te da je to bilo veliko olakšanje za celu njegovu porodicu.

- Život moje majke je sada mnogo bolji - dodaje Brend.

Tokom govora koji je pre dva dana održao na elitnom Univerzitetu Kembridž, studentima je, između ostalog dao i savet da treba da cene duhovne vrednosti, te da ne pridaju puno značaja materijalnom.

- Ne budite materijalisti! To vam ni u čemu neće mnogo pomoći. Razvijajte se duhovno - naveo je glumac i dodao da studenti svoje obrazovanje treba da iskoriste za dobrobit celog društva.

- Iskoristite ovo obrazovanje koje stičete ovde da donesete nove ideje koje će koristiti ne samo vama, već svima nama - navodi Brend.

makonda-tracker