Story top 20 2013: Pobednici

0
Posetioci Story portala tradicionalno su u dvadeset kategorija nominovali ljude i događaje koji su obeležili proteklu godinu, potom su oni koji su dobili najviše glasova trijumfovali u svojim oblastima, a u skladu sa prethodnih pola decenije, dvoje poznatih li
Severina Vučković i Rade Šerbedžija. Foto: Aljoša Rebolj
Severina Vučković i Rade Šerbedžija. Foto: Aljoša Rebolj

TV ŠOU GODINE - TVOJE LICE ZVUČI POZNATO

Iz subote u subote humanitarni šou-program Tvoje lice zvuči poznato tokom skoro tri meseca emitovanja na TV Prva oduševljavao je publiku, a učesnici su gledaoce iznenadili svojim pevačkim i glumačkim umećem. Stalni članovi žirija, Katarina Radivojević, Marija Mihajlović i Ivan Ivanović, ocenjivali su takmičare koji su prema sopstvenom izboru osvojene novčane nagrade donirali onima kojima je pomoć najpotrebnija. U finalnoj emisiji pobednika su birali gledaoci, a najviše glasova, kao i nagradu od 25. 000 evra, dobila je pevačica Ana Kokić. Publiku su zadivili i ostali učesnici: Boris Milivojević, Skaj Vikler, Tamara Dragičević, Nenad Knežević Knez, Snežana Babić Sneki, Aleksa Jelić, Goca Tržan, Željko Šašić i Sara Jovanović.

 

TV EMISIJA GODINE – Exkluziv

Emisija Exkluziv zaslužila je epitet jednog od najzanimljivijih TV formata kada je reč o slavnima čiji životi pune dnevne novine, magazine i tabloide. Poznate ličnosti, njihove ljubavi, raskidi, stil i moda, posao i slobodno vreme, glamurozni događaji koje posećuju, kao i skandali, obeležili su i prethodnu sezonu ove gledane emisije. Zbog kratke, dinamične i škakljive forme, Exkluziv je omiljena emisija čitalaca magazina Story.

 

TV SERIJA GODINE - Vojna akademija

Domaći igrani serijal Vojna akademija već sa prvim epizodama dostigao je ogromnu gledanost na Prvom programu RTS-a, a glavni junaci postali su idoli i miljenici mlađih generacija. Vojne avanture Nadice, Roksande, Zimčeta, Šašvari, Risa, Stošića, Klisure i Džakovića pratili su milioni gledalaca, a o uspehu ovog projekta govori i film Vojna akademija 2 koji je premijerno prikazan u godini za nama. Prikazivanje novih epizoda planirano je za prvu polovinu 2014. godine.

 

VODITELJKA GODINE - Marija Kilibarda

 

Atraktivna voditeljka emisija Žene i Tvoje lice zvuči poznato, Marija Kilibarda, zahvaljujući svom šarmu, neposrednošću, ali i uspešnim TV projektima čiji je bila domaćin, zaslužila je epitet omiljene voditeljke u 2013. godini. Na privatnom polju, Marija će prethodnu godinu pamtiti po prekidu višegodišnje romanse sa svojim dečkom Filipom koga je opisala kao svoju najveću ljubav. Ona trenutno uživa u statusu solo devojke i kako sama kaže - spremna je da ponovo voli.

 

POP PEVAČ GODINE – Saša Kovačević

Po izboru posetilaca našeg portala, miljenik ženske populacije Saša Kovačević odneo je pobedu u dve kategorije: za najboljeg pop pevača i za najbolju pesmu. Njegov letnji hit Slučajno dostigao je rekordnu gledanost na Youtube kanalu, a 2013. bila mu je uspešna kako na muzičkom, tako i na ljubavnom planu. Pored brojnih nastupa po Srbiji i inostranstvu, kao i rada na pesmi na engleskom jeziku pod nazivom Nothing But the Faith, Saša je sa svojom devojkom Jovanom Jocić otpočeo zajednički život u novobeogradskom naselju West 65.

FOLK PEVAČICA I FOLK KONCERT GODINE – Svetlana - Ceca Ražnatović

Na poslovnom planu, protekla godina za pevačicu Svetlanu - Cecu Ražnatović bila je više nego uspešna. Dve nedelje nakon svog četrdesetog rođendana, ona je obeležila dvadeset pet godina karijere koncertom na Ušću kojem je prisustvovalo preko sto hiljada ljudi. Neposredno pre ovog pevačkog spektakla, Ceca je objavila šesnaesti po redu album Poziv. Na emotivnom planu nije bilo promena, barem ne onih blizu očiju javnosti. Njen trud nije prošao nezapažen, pa su je posetioci našeg sajta proglasili za najbolju pevačicu u protekloj godini u kategorijama folk pevačica i folk koncert.

GLUMICA GODINE – Tamara Dragičević

Mlada glumica Tamara Dragičević prošle godine privukla je najviše pažnje učešćem u šou-programu Tvoje lice zvuči poznato. Harizmatična devojka poznata po hit filmu Montevideo, Bog te video, pored velikog platna osvojila je srca publike i kraj malih ekrana transformišući se u brojne ličnosti sa muzičke scene. Jedna od najzapaženijih imitacija bila je ona kada je uskočila u školjke Lejdi Gage i otpevala pesmu Applause. Golišavi nastup nije smetao njenom dečku i kolegi Petru Benčini s kojim je već dve i po godine u skladnoj emotivnoj romansi.

SPORTISTA GODINE – Novak Đoković

Najbolji ambasador Srbije, teniser Novak Đoković, obeležio je kraj još jedne uspešne godine, a sudeći po njoj, čini se da je za našeg asa samo nebo granica. Treći put zaredom proglašen je za najboljeg domaćeg sportistu, a nije izostao ni sa mnogih svetskih lista. Sezonu je završio kao drugi teniser sveta, a pored uspeha na terenu, već godinama ostvaren je i na emotivnom polju. U septembru 2013. godine rešio je da stavi prsten na ruku svoje izabranice Jelene Ristić koju je helikopterom odveo na romantičnu večeru u Provansu i tu zaprosio. Neki izvori tvrde kako će venčanje biti održano 2014. godine.

SPORTISTKINJA GODINE – Ana Ivanović

Teniserka Ana Ivanović ovu godinu počela je osvajanjem turnira na Novom Zelandu, a prethodnu sezonu završila je kao šesnaesta na WTA rang listi i pokazala da joj je mesto među dvadeset najboljih teniserki na svetu. S druge strane, njen privatni život ispratile su burne veze. Romansa sa Markom Stilitanom ukazivala je na nešto ozbiljnije, pošto ga je teniserka dovodila u Srbiju i upoznala sa roditeljima. Međutim, veza nije potrajala, a posle izvesnog vremena Ana je otišla u zagrljaj bivšeg košarkaškog reprezentativca Srbije Ivana Paunića. Nažalost, ni to nije dugo potrajalo, a razlog za to, kako navode neki izvori, bilo je hvalisanje njenog dečka njihovim odnosom.

 

MANEKEN GODINE – Filip Panajotović

Ljubavna romansa koja se prethodne godine budila i gasila između starlete Stanije Dobrojević i manekena agencije Fox Filipa Panajotovića, stvorila je armiju fanova koji su pratili svaku njihovu zajedničku objavu po društvenim mrežama. Par je sa javnošću delio sve zajedničke trenutke, čak i one inkriminišuće fotografije, tako da nije ni čudo što je upravo Filip izabran od strane čitalaca Storyja za naj-manekena. Međutim, krajem godine par je raskinuo, svako je otvarao svoju dušu pred kamerama, a krenula se i međusobne provokacije preko Twittera. Pred Novu godinu on je objavio fotografiju sa svojom bivšom devojkom Anjom Stanić, za koju se ne zna da li će s njim otputovati u Tursku gde je Filip dobio ulogu u seriji Sulejman Veličanstveni.

 

MANEKENKA GODINE - Ivana Kukrić

Lepa Beograđanka Ivana Kukrić počela je da se bavi manekenstvom sa 17 godina, a iako je sada u četvrtoj deceniji, prestižne modne kuće i dalje je angažuju. Bila je glavni akter reklamnih kampanja i spotova istaknutih brendova kao što su Tag Hauer, Triumph... Više od decenije živi u Americi, a nekoliko angažmana u minuloj godini imala je u Nemačkoj i drugim zemljama centralne Evrope. Kada je u rodnom gradu, vreme provodi u društvu prijatelja, obožava pse i u dugogodišnjoj je vezi sa crnogorskim biznismenom Ivanom Bajkovićem. Nedavno je otkrila kako planira da se povuče iz modelinga i ostvari u ulozi majke.

 

FOLK PEVAČ GODINE – Aca Luka

Koncert koji je Aca Lukas održao na Marakani pred oko 50.000 posetilaca, svakako je jedan od spektakularnijih nastupa kojim je ovaj pevač dokazao da je zasluženo na mestu broj jedan kada je u pitanju izbor za najboljeg folk pevača godine. Aca je i ove godine bio u žiži interesovanja zbog svoje prepirke preko medija sa pevačicom Jelenom Karleušom, ali i kada je postao predsednik FK Timok. Sa te funkcije povukao se posle nekoliko meseci i to iz ličnih razloga. Na svakom njegovom poslovnom poduhvatu u stopu ga je pratila supruga Sonja Vuksanović s kojom se venčao u aprilu 2010, a već sledeće godine dobili su ćerkicu Viktoriju.

POP KONCERT GODINE – Sergej Ćetković

Za sve one koji su zaljubljeni, kao i za parove koji su se to veče prvi put poljubili, Sergej Ćetković je 14. februara održao koncert u Kombank areni i to pred 15.000 posetilaca. Bilo je to divno emotivno veče, tako da je ovaj događaj ocenjen kao pop koncert godine. Inače, pevač je poznat po svojim humanitarnim akcijama i nastupao je po čitavom regionu. Na privatnom planu, supruga Kristina i usvojene ćerkice Lola i Mila svaki zajednički trenutak sa Sergejom pretvarale su u bajku.

 

INOSTRANA SERIJA GODINE - Sulejman Veličanstveni

Verovatno je svako od nas u nekom trenutku uhvatio sebe kako gleda na sat ne bi li video da li će stići da zauzme poziciju ispred TV-a i odgleda svoju omiljenu seriju, tursko ostvarenje Sulejman Veličanstveni. Glavna junakinja priče, glumica Merjem Uzerli, u protekloj godini završila je na bolničkom lečenju zbog psihičkih problema i navodno Alchajmerove bolesti. Uspešno se oporavila, a njen kolega i glavni glumac, Halit Ergenč, u decembru 2013. godine, na oduševljenje mnogobrojnih dama, posetio je našu prestonicu, gde je bio deo promocije nove sezone njihove serije koja će u 2014. godini biti emitovana na TV Nova.

 

FOLK PESMA GODINE - Saša Matić

U okviru Radijskog festivala 2013. godine, folk pevač Saša Matić predstavio je numeru Nađi novu ljubav, koja se odmah izdvojila kao hit i postala popularna među obožavateljima ovog žanra. Harizmatični pevač prvi put je sarađivao sa svojom dugogodišnjom drugaricom, tekstopiscem Jelenom Trifunović, koja je napisala tekst, dok je muziku uradio Bojan Vasić. Saša je godinu za nama proveo radno, dok je kruna njegove uspešne sezone bio novogodišnji nastup u Zagrebu. Nakon toga sebi je dao oduška tako što je sa porodicom, suprugom Anđom i ćerkama Aleksandrom i Tarom, kao i svake godine do sada otišao na Zlatibor, gde ima apartman.

 

NAJ-VODITELJ – Ivan Ivanović

Od vozača Keš taksija do voditelja jedne od najgledanijih emisija na TV Prva, Ivan Ivanović je za vrlo kratko vreme uspeo da se probije među javnim ličnostima, pa se zasluženo našao na mestu broj jedan liste portala Story.rs kada je reč o voditeljima koji su obeležili prethodnu godinu. U svojoj emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, ugostio je neke od najvećih srpskih i svetski poznatih ličnosti, a svojim šalama i kritikama medijske i političke scene svake nedelje razveseljavao je gledaoce. S druge strane, sudeći po njegovim dosetkama iz popularnog šou-programa, on nakon razvoda od bivše supruge Zorice s kojom ima ćerku Stašu, uživa u statusu singl muškarca.

 

Priredili: Jovana Dimitrijević, Danilo Mašojević, Stefan Tošović i Vladimir Petković

makonda-tracker