Seka Aleksić: Božić ume da me rastuži

0
Dok otkriva kako priželjkuje da joj i naredna godina bude jednako uspešna kao i ova na izmaku, folk pevačica Seka Aleksić opisuje svoje male praznične rituale i ističe da s uživanjem priprema paketiće za decu svog brata, Helenu i Lava.
Seka Aleksić. Foto: Miloš Nadaždin
Seka Aleksić. Foto: Miloš Nadaždin

Da je jedna od najuspešnijih folk pevačica u regionu, Svetlana Aleksić-Piljikić (32) dokazuje i time što svojim potezima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tokom 2013. godine nisu je pratili skandali, već se trudila da, ne osvrćući se ponekad i na negativne komentare javnosti, svim čulima uživa u poslovnim uspesima i skladnom odnosu sa suprugom Veljkom Piljikićem (30). U nedostatku senzacija iz njihovog idiličnog odnosa, pisalo se čak i da im je brak bio narušen, što su oboje oštro demantovali. Uoči novogodišnjih praznika koje će i ove godine provesti sa svojim voljenim, Seka se priseća detinjstva i brojnih želja koje su joj tada bile nedostižne. Mnoge je u međuvremenu ostvarila, mada ne krije da, uprkos čvrstom stavu zahvaljujući kojem u medijima ostavlja utisak snažne žene, i dalje poput krhke devojčice čezne za istinskim parametrima sreće.

- Nisam ljubitelj Nove godine, pošto sam svaki put nastupala za taj praznik i ona mi je kao svaki radni vikend. Ono što me podseća na tradiciju i vraća u lepe dane, kada se raznežim i rastužim, jeste Božić. Navikla sam da na taj dan budem s onima koje volim, sa porodicom i prijateljima. To je povod da se setim svih lepih i ružnih trenutaka, ljudi koje sam tokom godine izgubila, ali i nekih novih prijateljstva koje sam stekla – počinje Seka i ističe da je uoči praznika pokloni uvek obraduju.

- Sa mnogo pažnje sam spremala poklone za svoje bližnje. Pripremam ih nekoliko dana pre Božića i uvek znam ko šta voli i čime mogu da ih obradujem, ali i ja se isto tako radujem kada dobijem nešto – priča pevačica dok se osvrće na proteklu, za mnoge baksuznu, 2013. godinu.

- Cela godina protekla mi je fenomenalno. Bilo je mnogo lepih trenutaka koje pamtim i presrećna sam što je prošla uspešno, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Od naredne godine ne očekujem ništa više, ali ni manje od prethodne. Volela bih da se ponovi ista ovakva – jasna je pevačica koja je kao devojčica pravila podugačak spisak zahteva za Deda Mraza.

- Verovala sam u Deda Mraza kao mala, čak sam pisala i spisak želja, ali nikad mi ništa nije doneo. (Smeh) Imala sam toliko velike prohteve pa niko nije mogao da ih ispuni, ali sada kada sam odrasla, lepo mi je da vidim decu kako se tome raduju. Ponosna sam tetka dece svog brata, Helene i Lava i za njih pripremam poklone, a Veljko će preuzeti ulogu Deda Mraza i iznenaditi ih za praznike – priča Seka koja je već isplanirala šta će nositi u novogodišnjoj noći.

- Postala sam zaštitno lice MG Couture linije, tako da sam već pripremila haljinu iz te kolekcije. Biće to dugačka, uska i pomalo providna toaleta. Za svečane prilike volim da izgledam glamuroznije, iako nisam pristalica dugačkih haljina. Obučem ih nekoliko puta godišnje i tada se zaista osećam seksi i elegantno – kaže pevačica koja je reprizu dočeka dočekala sa suprugom Veljkom u Nemačkoj. Njega je, kao i prethodne tri godine koliko su u srećnom braku, poljubila u ponoć.

- Otići ću nekoliko dana ranije u Diseldorf sa mužem da se odmorim i dočekam publiku na spektakularnom nastupu koji sam pripremila – objasnila je pre praznika Seka koja je uporedo sa osmišljavanjem prazničnih planova pripremala i novi album koji je nedavno najavila singlom U mraku.

- Posle praznika ulazim u studio i spremam album koji će se zvati Narkotik, a pojaviće se u martu. Mislim da će svi biti oduševljeni. Spremila sam nešto potpuno novo, ali opet sam ostala dosledna sebi i nekom svom muzičkom stilu – ponosno ističe plavokosa pevačica koja veruje u onu narodnu izreku: Nije kome je nuđeno, već kome je suđeno.

- Puštam da se stvari odvijaju spontano i uvek sam nekako znala da će se svaka lepa pa i ružna stvar dogoditi u određeno vreme jer je tako namenjeno. Sve što se dogodi spontano, završi se dobro.  Zaista verujem da je istina kada kažu: Pravi planove ako hoćeš da nasmeješ Boga, pa izbegavam da donosim preuranjene odluke – zaključuje Seka.

Piše: Vladimir Petković

makonda-tracker