Tanja Savić: Erupcija sreće i radosti

0
Novogodišnja euforija kojoj najviše doprinose mališani Maksim i Dušan začarala je dom pevačice Tanje Savić i njenog supruga Dušana Jovančevića koji su za svoje naslednike pripremili brojna iznenađenja.
Tanja Savić. Foto: Luka Šarac
Tanja Savić. Foto: Luka Šarac

U porodičnom domu koji se nalazi na Bežanijskoj kosi, tiho je samo pojedinim radnim danima u periodu od devet do tri po podne kada su naslednici pevačice Tanje Savić (28) i njenog supruga Dušana Jovančevića (33), Maksim (3) i Đorđe (1,5) u vrtiću. Svaki drugi trenutak ispunjen je glasnim smehom i žagorom dečjih igrarija. Međutim, novogodišnja euforija donela je i erupcije emocija među dečacima koji su sa oduševljenjem iščekivali Deda Mraza i radovali se okićenoj jelki, kao i poklonima kojih je ove godine u izobilju u njihovoj kući.

- Oni su neverovatni dečaci, energični, nasmejani i razigrani. Nekad imam osećaj kako ne mogu da ih pohvatam i čitav mi dan prođe u jurcanju za njima, ali ništa mi nije teško kada pritrče da me zagrle, poljube me ili kažu: Mama, volim te – priča pevačica koja je svoju liniju dovela do savršenstva, za šta je svakako zaslužan i naporan tempo koji vodi, kako na privatnom, tako i na poslovnom polju. Iako se neizmerno raduje što se sa članovima svoje porodice preselila u Srbiju, pevačica ističe da ipak malo žali što sve četvoro najluđu noć neće provesti zajedno.

- Ne mogu da kažem kako mi lepše od Australijanaca proslavljamo Novu godinu, ali meni više prija najluđa noć u zimskom periodu. Verovatno je sve stvar navike. U sledeću godinu ući ću radno, za doček pevam u rodnom Smederevu, a za reprizu u Požarevcu. Na nastupima pratiće me i suprug, ali mališani će ostati u Beogradu. O njima će brinuti njihova dadilja koju jako dobro poznaju i s kojom provode dosta vremena. Nekada mi se čini da ona bolje i lakše od mene izlazi na kraj s njima – smeje se pevačica, a njen suprug opisuje koliko su mališani euforični pred predstojeće praznike.

- Često se šalimo da je obdanište spas i kako bi trebalo da otvore neko koje radi dvadeset i četiri sata, a posebno pred Novu godinu. (Smeh) Maksim i Đorđe baš su uzbuđeni i svakodnevno žele neki drugi poklon. Iščekuju dolazak Deda mraza i sad im stalno govorimo kako neće dobiti svoje omiljene slatkiše ako ne budu mirni, pa im je i tvrdnja: Mi smo dobri postala uzrečica. Planiram da se pre polaska na Tanjin koncert prerušim u Deda Mraza i donesem im toliko dugo čekane darove – objašnjava Dušan koji je sa mališanima i svojom dragom kitio jelku koja krasi centralnu prostoriju njihovog prijatno uređenog ambijenta.

- Nedavno smo tokom boravka u Sloveniji bili smešteni u jednom prekrasnom hotelu gde je jelka bila divno okićena pa smo rešili da takvu istu imamo i u našem domu. Odlučili smo se za svedenu kombinaciju bele i srebrene, nismo želeli da joj dodajemo još neke boje jer nam se čini da je ovako baš elegantna – zaključuje pevačica koja ne može da dočeka trenutak da završi sa obavezama oko nove pesme Tvrđava od ljubavi za koju planira da snimi i spot i sa suprugom i mališanima ode u Dubai na odmor koji su planirali da organizuju na proleće sledeće godine.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker