Novak Đoković: U susret presudnoj godini

0
Pretprazničnu atmosferu u Monte Karlu naš najbolji teniser Novak Đoković podelio je sa svojom verenicom Jelenom Ristić. Nedavno je izjavio da ne zna za poraze otkako ju je zaprosio i sve intenzivnije razmišlja o danu kada će je u 2014. odvesti pred oltar.
Novak Đoković. Foto: Petar Đorđević, Guliver
Novak Đoković. Foto: Petar Đorđević, Guliver

Prema sudu Međunarodne teniske federacije, Novak Đoković (26) ovu godinu završio je kao najbolji teniser sveta. Pored uspeha na poslovnom, prvi srpski reket ove godine imao je izrazito uspešnu godinu i na ličnom planu. Naime, posle višegodišnje veze, pre tri meseca, 23. septembra, zaprosio je svoju devojku Jelenu Ristić (27) u Monte Karlu. Dok Novak niže uspehe u belom sportu, Jelena se potpuno predala radu u Fondaciji Novak Đoković koja pomaže najugroženijoj deci. Slavni par je tokom godine na izmaku organizovao nekoliko humanitarnih večeri na kojima su brojne poznate ličnosti donirale novac za srpske mališane.

Da zajedno savršeno funkcionišu i jedno drugo podržavaju u svemu, Novak je potvrdio kada je nedavno izjavio da mu prija verenički život.

- Od kada sam zaprosio Jelenu, nisam izgubio nijedan meč. Moraću ubrzo da se oženim ukoliko želim da nastavim ovaj niz pobeda – u svom stilu istakao je slavni sportista.

- Iako je svaka ljubav posebna, različita i ne može da se poredi, deluje mi kao iluzija da možete trajati s nekim ko je potpuno drugačiji od vas. Jelena se bavila sportom, veoma je temperamentna kao i ja, vrlo je samostalna i odgovorna. Volimo iste stvari, ista mesta, iste knjige, iste filmove... Vrlo često nam nisu potrebne reči da bismo se razumeli i veoma dobro se poznajemo – rekao je Novak prošle godine u intervjuu za Story.

Inače, u medijima mnogo se spekulisalo oko njihove svadbene ceremonije, pa dok su jedni tvrdili da će biti upriličena u Crnoj Gori, drugi su ubeđeni da će se ona održati u Monte Karlu. Mladi par još nije precizirao tačan datum venčanja, ali sasvim je sigurno da će se to dogoditi tokom 2014. godine.

- Voleo bih da imam veliku porodicu, pre svega zato što sam odrastao sa dva rođena brata, ali i zbog toga što obožavam decu - izjavio je jednom Nole.

Pauzu između turnira teniser je i ovaj put iskoristio da bude sa porodicom. O tome kako su počeli njegovi slobodni dani, Novak svoje obožavaoce stalno obaveštava na društvenoj mreži Twitter, a mnoge je oduševio svojim kulinarskim sposobnostima pokazujući kako je pripremao ručak za svoju braću Đorđa i Marka. Pre nekoliko dana upriličio je i planinarski izlet, ali i uživao u porodičnom okupljanju sa roditeljima Srđanom i Dijanom u Marbelji.

- Kada sam na odmoru, biram mirna, daleka mesta sa malo ljudi i divnom prirodom. I onda spavam, plivam, idem na masažu, čitam, uživam sa Jelenom i prijateljima... U takvim situacijama baš sam lenj – dodao je tada Novak u istom intervjuu.

Sportista je zajedno sa svojom verenicom novogodišnje i božićne praznike proveo u intimnoj atmosferi, a svojim fanovima poželeo je srećnu Novu godinu preko društvene mreže Whosay i to u video-poruci zajedno sa Kevinom Bejkonom, Metjuom Morisonom, Sledenom Gomez i mnogima drugima. Na svom zvaničnom sajtu svima je poželeo mnogo divnih trenutaka, ljubavi, osmeha i ostvarenje svih želja.

- Od srca vam želim divne božićne trenutke, a svima zajedno da više brinemo o slabijima, mlađima, starijima, kao i jedni o drugima! Srećni praznici!

U narednoj godini Novaka očekuju i mnoge novine na poslovnom planu, pa je tako nedavno objavio da će legendarni nemački teniser Boris Beker pojačati stručni štab našeg najboljeg tenisera i to u ulozi glavnog trenera.

- Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare na najvećim takmičenjima. Takođe, reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i on će se lako uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, svežiji pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre, imamo dobitnu kombinaciju.

Ciljevi za narednu sezonu pre svega vezani su za nove titule na gren slemovima i mastersima. To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP turu i želim da nastavim da se dokazujem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan i nadamo se maksimalnim rezultatima – zaključuje Đoković.

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker