Verica Rakočević: Treba pratiti znakove pored puta

0
Kreatorka Verica Rakočević priznaje da pre godinu dana nije ni slutila na koji način će dočekati Novu 2014. i otkriva kako izgleda prvo tromesečje njenog braka sa suprugom kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem.
Verica Rakočević. Foto: Milena Rakočević, Story press
Verica Rakočević. Foto: Milena Rakočević, Story press

U godini koja je za nama, uprkos balkanskim stereotipima i predrasudama kreatorka Verica Rakočević (65) ostala je verna svojim željama i 19. septembra udala se za svog izabranika, kompozitora Veljka Kuzmančevića (30). Osim toga, ona je donela još jednu važnu odluku i nakon decenija koje je provela u strogom centru grada, sa mužem se preselila na jedno seosko imanje koje se nalazi na obroncima Avale. Svi ti izazovi razlog su što je više nego zadovoljno načinom na koji je u 2013. godini promenila svoj život.

- Da mi je pre godinu dana neko rekao gde ću i kako dočekati 2014. godinu, rekla bih mu da je lud! (Smeh) Lepo je napisao Ivo Andrić da samo treba pratiti znakove pored puta. Naime, prošle godine sa prijateljicom bila sam na Dominikani i na plaži smo videle saletlu za venčanja. Naslonila sam se na ogradu, a ona je prokomentarisala kako je sa druge strane upražnjeno mesto, na šta sam joj poručila da će zauvek ostati tako. Od tada sebi stalno ponavljam: Nikad ne reci nikad – započinje Verica.

- Veljko me je mnogo promenio, nadam se da sam i ja njega, ali s obzirom na to da je mnogo teže uticati na nekog ko ima više godina, njegov uspeh je daleko veći. Naučila sam kako da napravim selekciju bitnih i nebitnih stvari. Njegov način poimanja života mnogo je drugačiji od mog i drago mi je što me je svojom ljubavlju i neusiljeno naučio šta su prioriteti u životu kada je reč o poslu, ali i ljudima iz mog okruženje – govori kreatorka koja će Novu godinu proslaviti na Avali.

- Mi smo se dogovorili da prvi zajednički doček provedemo zajedno u našoj kući i moj muž mi je obećao da će me tačno u ponoć odvesti na najromantičnije mesto na svetu. Moja ćerka Milena doputovala je u Srbiju, pa nam putovanja nisu još u planu.

- Baza projekta na kome zajedno radimo jeste muzika koju Veljko komponuje za simfonijski orkestar, a moja kolekcija ispratiće tu priču i nadam se da ćemo zajednički postići odličan efekat. Večnost je zamišljena vrlo ambiciozno, a premijera je planirana za peti mart. Trebala je da se desi i ranije, ali nažalost nismo uspeli da prikupimo finansijska sredstva. Nadam se da će sve proći kako treba, a onda ćemo u aprilu otputovati u Njujork – zaključuje Verica.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker