Kako Adrijana Lima dovodi svoje telo do savršenstva

0
Brazilska manekenka Adrijana Lima koja je već 13 godina model Victoria’s Secreta, otkriva nam tajnu njenog dobrog izgleda i šta se može pronaći na njenoj trpezi kada su u toku pripreme za reviju.
Adrijana Lima, Foto: Getty Images
Adrijana Lima, Foto: Getty Images

Kada je postala Viktorijin anđeo imala je samo 18 godina, ali godinama mora sve više da se posveti svom telu i izgledu.

- Prošlo je već 13 godina od kada sam deo Victoria's secreta, a za to vreme sam se dva puta porodila pa je moje telo sada veoma drugačije. Moj metabolizam se definitivno usporio pa moram da budem pažljiva kod izbora hrane - kaže Adrijana.

Kako se revija približava ona mora da pazi šta jede. Čak tri nedelje pre revije vodi računa o svojoj ishrani.

- Kada intenzivno vežbate neophodni su vam proteini i ugljeni hidrati zbog energije, pa je zato jako bitno da pazite na veličinu svoje porcije – kaže Lima i otkriva nam šta se nalazi na njenoj trpezi u toku pripreme za reviju.

Ona za doručak jede kajganu sa brokolijem, spanać i ovsene pahuljice, za ručak grilovanu ribu, povrće pripremljeno na pari sa soja sosom, dok za večeru upotrebljava posno meso i dosta povrća. Ukoliko tokom dana oseti glad, za užinu gricka šargarepu, celer, borovnice i kupine.

Ali ukoliko ste pomislili da je ona žena bez poroka, pogrešili ste. Njen glavni porok je čokoladna torta.

Prošle godine, samo osam nedelja nakon porođaja izašla je na pistu I za to je morala vredno da trenira. Od tada Lima ne odustaje, veoma je posvećena treninzima i vežbanju.

- Za pripreme poslednje revije nisam imala dovoljno vremena za vežbanje kao ranije, veoma je teško pronaći to vreme kada imaš dvoje dece koja su mi prioritet. Posle porođaja sam želela da odmah budem u formi pa sam imala dosta intenzivnije treninge. Osećam se izvandredno, ali ljudi oko mene kažu da previše vežbam – kaže tridesetdvogodišnja manekenka.

Ona otkriva I da je velika tajna njenog dobrog izgleda u boksu I vožnji bicikla po Majamiju, u društvu muža Marka Jarića.

- Boksujem dva puta nedeljno. Boks je odličan i za telo i za um i od njega imate najbolji mogući izgled. Uz to je boks i veoma izazovan. Kada putujem, obavezno pakujem vijaču da bih mogla da odradim trening gde god da se nalazim. Posle boksa, velika ljubav mi je vožnja bicikla sa mužem - priznaje Adrijana.

makonda-tracker