Ana Mitić: Porodična idila

0
Voditeljka Ana Mitić i njen suprug Vladan otvorili su vrata svog doma koji su pretvorili u pravu novogodišnju bajku, kako bi svojim naslednicima, ćerki Mii i sinu Strahinji, priredili nezaboravne praznike.
Ana Mitić sa porodicom. Foto: Marko Poplašen
Ana Mitić sa porodicom. Foto: Marko Poplašen

Porodični dom voditeljke Vesti na TV Prva, Ane Mitić (34), i njenog supruga Vladana (37), u potpunosti je prilagođen njihovim mezimcima, ćerkici Mii i sinu Strahinji (3), koji su zajedno sa roditeljima ukrasili svoj stan koji sada podseća na istinsku prazničnu čaroliju. Ponosni roditelji ne kriju da zajedno sa svojim mališanima, kao mala deca, uživaju u svetlucavim ukrasima i vremenu koje provode zajedno kod kuće. A pravi domaćin u stanu Mitića je maleni Straja, kako od milošte zovu voditeljkinog sina, koji s osmehom dočekuje sve goste i odmah ih po ulasku upoznaje sa svojom sestrom, ali i spiskom želja koje je pripremio za Deda Mraza.

- Obožavam praznike i uživam u ukrašavanju kuće i jelke, ali i da deci podgrevam iluzije o Deda Mrazu i svim prazničnim čarolijama. Sve to podseća me na moje odrastanje i detinjstvo. Strahinja nije bio sebičan i kada je napisao pismo Deda Mrazu, naručio je poklone i za celu porodicu. Ove godine prvi put smo sami, odnosno samo nas četvoro provodimo Novu godinu. Već me je uhvatila euforija i jedva čekam početak praznika – kaže Ana kojoj se ispunila želja koju je imala tokom druge trudnoće, a to je da dobije devojčicu.

- Do sedmog meseca trudnoće nisam znala da li ćemo dobiti dečaka ili devojčicu. Pošto na ultrazvuku nije mogao da se odredi pol deteta, nadala sam se da je devojčica. Iskreno, ne znam kako bi izgledao naš dom sa još jednim muškarcem, plašim se da bi oni bili kauboji i da bi naš stan u jednom trenutku postao pravi Divlji zapad. (Smeh) Drago mi je što smo se sada izjednačili pa i mi dame imamo pravo glasa u našoj kući – otkriva kroz osmeh voditeljka koja je i više nego zadovoljna temperamentnom svoje naslednice.

- Za razliku od Strahinje, Mia je mirnija i mnogo više spava, tako da sam, kada je o tome reč, više nego zadovoljna. Naši prijatelji i porodica ne mogu da se odluče da li Mia više liči na tatu ili mene, pa su složni u tome da sada najviše podseća na svog starijeg brata. Strahinja je lepo prihvatio mlađu sestru, ali s vremena na vreme dogode mu se manji pehovi. Nedavno sam ga zatekla kako Miu vuče za uši, a svoj postupak objasnio je time kako želi da joj čestita rođendan. Šalu na stranu, za sada se dobro slažu, ali verujem da će s godinama biti i razmirica koje su normalne za brata i sestru – govori Ana koja je ubrzo nakon porođaja uspela da povrati liniju koju je imala pre nego što je ostala u drugom stanju.

- Iskreno, tokom trudnoće sa Miom ugojila sam se mnogo manje nego kada sam bila u drugom stanju sa Strahinjom, pa mi je bilo lakše da smršam. Ipak, kao i većina žena, nikada u potpunosti nisam zadovoljna svojim fizičkim izgledom, pa ću se potruditi da izgubim još koji kilogram. Sada mi pored Mie i Strahinje nije potreban poseban program vežbanja jer trčanje za njima ne može da zameni nijedna sprava – zaključuje vedra voditeljka koja u svakom trenutku može da se osloni na svog supruga.

- Strahinja često voli da istakne kako ga je rodio tata i uveren je u tu svoju tvrdnju. Njih dvojica postali su pravi drugari... Vladan mi je velika pomoć i kada nije na poslu, uvek je tu da mi pomogne. Trudim se da imam vremena i za sebe, ali čim se odvojim od dece i odem da provedem sat vremena kako ja to želim, oni mi odmah nedostaju – iskrena je Ana.

Piše: Danilo Mašojević

Foto: Marko Poplašen

makonda-tracker