Žarko Radić: Razvod nakon četiri decenije zajedništva

0
Glumac Žarko Radić, najpoznatiji po ulogama u serijama Bolji život i Povratak otpisanih, pojavio se nedavno u Opštinskom sudu u Rijeci zbog brakorazvodne parnice sa suprugom Snježanom koja, kao i njihovo dvoje dece, već godinama živi u Americi.
Žarko Radić. Foto: Story press
Žarko Radić. Foto: Story press

Nakon gotovo četrdeset godina braka, glumac Žarko Radić (63) i njegova supruga Snježana odlučili su da se razvedu. Brakorazvodna parnica pokrenuta je u Rijeci gde je uspešni glumac neko vreme živeo. Žarko je pred riječki Opštinski sud stigao u pratnji advokata Veljka Došena, dok njegova uskoro bivša supruga, navodno nije došla u Hrvatsku, nego je ostala u Americi gde godinama živi, a slučaj je prepustila svom advokatu Ljubiši Drageljeviću.

- Ne komentarišem svoj privatni život, pa neću ni sada - kratko je rekao talentovani umetnik koji ipak nije demantovao vest o razvodu. 

Žarko i njegova supruga, rođena Dubrovčanka, upoznali su se sedamdesetih godina u Beogradu gde je on studirao glumu, a ona arhitekturu. Venčali su se kada je on imao dvadeset četiri godine i ubrzo dobili dva sina, Odnjena i Vedrana. Do 1991. godine živeli su u Beogradu, a potom su se zaputili u Kanadu gde su proveli sledećih deset godina. Snježana je, kako se pisalo, tamo radila kao arhitekta, a Žarko se bavio prodajom nameštaja. Međutim, gluma i rodni Split sve više su mu nedostajali te je odlučio da se vrati u svoju domovinu, a njegova supruga se zbog posla preselila u Boston. Kada je pre četrnaest godina stigao u Hrvatsku bez članova porodice, mediji su ga već tada ispitivali o sudbini njegovog braka. Mnoge je zanimalo zbog čega supruga nije došla sa njim i da li je siguran da njihov odnos može da funkcioniše na daljinu.

 

- Ništa se nije raspalo. I dalje smo porodica, ali svako ima svoje potrebe i traži sreću tamo gde misli da će je pronaći. Odnosi su ostali potpuno isti. Šta više, sad jedno drugome više nedostajemo i vreme koje provedemo zajedno prepuno je emocija, ljubavi i sreće. Ne znam koliko se ljudi u Hrvatskoj svakodnevno viđaju, ali ja mogu da se pohvalim tako lepim odnosom kakav mi imamo - rekao je 2005. godine u intervjuu za hrvatski Story.

 

Iako je Žarko tada govorio da je Snježana u Americi ostala zbog posla i kako je razdvojenost koristila njihovom braku, dogodilo se upravo suprotno. Četiri godine kasnije, kada je jedan časopis objavio da je glumac već duže u romantičnoj vezi sa Esterom Šimek, upravnicom njegovog centra lepote Set, koji je 2007. godine otvorio u Rijeci, počelo je da se šuška o njegovim bračnim problemima. Iako nikada nije javno potvrdio tu vest, često su se zajedno pojavljivali na različitim događajima, a u vreme dok je Žarko na Zlarinu snimao seriju Loza, na ostrvu je navodno boravila i Ester. Kada se popularni Jastreb iz Kapelskih kresova, 2011. ponovo vratio u splitski dramski ansambl, sa njim je, kako se pisalo, na jug otišla i plavokosa preduzetnica, a ovog leta su snimljeni kako se zajedno opuštaju obilazeći ostrvo na jugu u društvu svojih prijatelja.

Napisala: Nikolina Kunić

Priredila: Jovana Dimitrijević

makonda-tracker