Mihael Šumaher van životne opasnosti?

0
Kako prenosi portal Kurir-info, prema rečima prijatelja sedmostrukog prvaka Formule 1, Filipa Strejfa, Mihael Šumaher i dalje se nalazi u veštačkoj komi, ali mu više život nije ugrožen.
Mihael Šumaher, foto: Getty images
Mihael Šumaher, foto: Getty images

Nemački vozač Formule 1, koji se nalazi u veštačko izazvanoj komi u bolnici u Grenoblu, nakon što je zadobio tešku povredu glave na skijanju u francuskom centru Meribel, kada je pao i glavom udario u stenu, prema rečima njegovog prijatelja Filipa, nalazi se van životne opasnosti.

- Samo prenosim ono što mi je neurolog i kućni prijatelj Šumeherovih, Žerar Dalan, rekao: stanje je i dalje ozbiljno, ali Mihael nije više u životnoj opasnosti – rekao je Filip.

Međutim, da li će organizam legendarnog vozača Formule 1 ipak uspeti da se izbori, prema lekarima, odlučiće se u narednih četrdesetosam sati. Ono što je Šumahera spasilo da ne ostane na mestu mrtav je kaciga koju je nosio, a kameru koju je bila fiksirana na njoj preuzeli su istražitelji, koji nastoje da otkriju bilo kakve tragove o okolnostima nesreće.

Inače, Šumaher je na jučerašnji dan napunio četrdesetpet godina, a porodica, prijatelji i poštovaoci njegovog rada okupili su se ispred bolnice u kojoj leži kako bi mu pružili neizmernu podršku.

makonda-tracker