Šumaherovo stanje je za sada stabilno

0
PR sedmostrukog prvaka Formule 1 izjavio je da se Šumaherovo stanje prati sve vreme, a da je prošla noć prošla bez većih promena I komplikacija.
Mihael Šumaher, foto: Getty images
Mihael Šumaher, foto: Getty images

Mihael Šumaher proveo je i treću noć za redom u bolnici u Grenoblu, a njegov PR jutros je odustala od pres konferencije i samo na kratko se obratila novinarima.

- Konstantno pratimo njegovo stanje, koje je stabilno. Ništa se za sada nije promenilo i noć je prošla bez komplikacija. Prerano je da pričamo o daljnim detaljima, a glasnine neću da komentarišem – rekla je Sabina Kem, ali nije htela da odgovori na pitanje da li je Šumaheru život i dalje u opasnosti.

Podsećamo, sedmostruki prvak Formule 1 u bolnicu je stigao bez svesti nakon nesreće na skijanju. Udario je glavom o kamen, pa su doktori u dva dana obavili dve operacije kako bi mu uklonili hematom i smanjili pritisak u mozgu.

Trenutno je ispred bolnice je mnogo navijača sa Ferarijevim zastavama i uprkos svemu, svi su optimistični, pa tako i bivši medicinski radnik Formule 1, doktor Geri Harštain.

- Njegov kardiovaskularni sastav otprilike je duplo bolji od prosečnog muškarca njegovog godišta – izjavio je Harštajn, dok su mnoge javne ličnosti, poput Bila Klintona, Angele Merkel, Pau Gasola, Dirka Novickogi i mnogih drugih, poželele Mihaelu brz oporavak i srećnu Novu godinu.

- Njegovo stanje nije ohrabrujuće. Zabrinut sam i molim se za njega. Ne mogu verovati i objasniti da se tako velikom vozaču, koji je preživio više od Trista vožnji, može dogoditi ovako nešto. To je velika tragedija – rekao je Niki Lauda, trostruki prvak sveta u Formuli 1.

TAGOVI: 123tragedija
makonda-tracker