Mirka Vasiljević: Prvi dani sa našom devojčicom

0
Glumica Mirka Vasiljević i fudbaler Vujadin Savić postali su po drugi put roditelji. Malenoj Adrijani beskrajno se raduje i njen dvogodišnji brat Andrej koji već sada pokazuje želju da brine o svojoj sestrici.
Mirka Vasiljević. Foto: Luka Šarac, privatna arhiva
Mirka Vasiljević. Foto: Luka Šarac, privatna arhiva

Iako njihov idiličan odnos još nije krunisan brakom, glumica Mirka Vasiljević (23) i njen verenik, fudbaler Bordoa Vujadin Savić (23), spoznali su najveću životnu sreću i s neizmernom radošću dočekali drugu prinovu. Dve godine nakon što su krajem 2011. dobili sina Andreja, presrećni verenici opet su se ostvarili kao roditelji. Mirka se porodila u Bordou 7. decembra oko 15 časova i na svet donela preslatku devojčicu.

-Da, ćerka je – bila je prva reakcija radosne mame kada smo je pozvali za komentar i upitali kako se oseća. Glumica brojnih domaćih filmova i dečjih predstava na svet je donela devojčicu dugačku 50 centimetara i tešku tri kilograma i dvesto pedeset grama.

-Vujadin je prisustvovao porođaju i sve je proteklo u najboljem redu. Beba i ja odlično se osećamo – kaže ponosna mama koja je zajedno sa svojim izabranikom Vujadinom Savićem ćerki dala ime Adrijana.

- Čim smo se prebacili u sobu kojoj ćemo beba i ja provesti vreme do izlaska iz bolnice, pridružio nam se i Andrej koji je odmah poželeo da učestvuje u vezi sa svim što se dešava oko Adrijane – smeje se Mirka koja se oba puta porodila prirodnim putem. Baš kao i nakon prvog porođaja, porodilištem u Bordou odzvanjale su navijačke pesme.

-Čim sam se prvi put porodila, Andrej je imao ekskluzivnu priliku da sa telefona svog oca čuje navijačku pesmu Crvene zvezde čiji stihovi glase: Od rođenja mog, nije prošlo bez imena tvog, ni dan ni godina, Zvezdo crvena. Ta pesma ujedno je simbol njegovog rođenja jer je unuk legendarnog fudbalera Dušana - Duleta Savića – priseća se Mirka prvog porođajnog iskustva koje je proteklo jednako dobro kao i rođenje malene Adrijane.

-Ako Andrej dobije brata, to će mi biti već poznata situacija, a ukoliko bude devojčica, to će me jednako usrećiti jer sam navikla na žensku decu u svom okruženju. Jedino ćemo u tom slučaju morati da kupujemo mnogo novih stvari, osim onih belih koje može da nasledi od Andreja – istakla je Mirka u intervjuu za Story odmah nakon što je saznala da je opet u drugom stanju. 

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker