Marija Savić-Srećković: Sve što se desi u Vegasu – ne ostaje u Vegasu

0
Naša najuspešnija fitnes takmičarka, Marija Savić-Srećković, posle šestogodišnje pauze vratila se na svetsku scenu i to osvojenim prvim mestom. Bez obzira na godine, ova dama bez kompleksa pokazuje svu lepotu zdravog načina života, a u tome je prati i njena uz
Marija Savić - Srećković i Ana Marija Žujević. Foto: Privatna arhiva
Marija Savić - Srećković i Ana Marija Žujević. Foto: Privatna arhiva

Iako je pre nešto više od godinu dana na svet donela drugog sina, mezimca Vanju, Marija Savić-Srećković (39) brzo je vratila staru liniju i formu. Srećna je, zadovoljna i nasmejana, a u razgovoru za Story otkriva da zasluge za to, pored brižnog supruga Aleksandra Srećkovića Kubure  (39) i sinova Alekse (17) i Vanje, ima i njen trijumfalni povratak u svet fitnesa. Na održanom svetskom takmičenju u Las Vegasu krajem novembra, osvojila je prvo mesto u svojoj kategoriji, a u gradu zabave trijumfovala je i njena pulenka Ana Marija Žujević koju već duže vreme trenira.

- Trudim se da dodam život godinama i one za mene nisu nikakva prepreka, a posebno kada su takmičenja u pitanju. Razlog za to je što i zvanično postoji kategorija preko 35 godina. Bila sam spremna da pokažem svu akrobatiku koja je neophodna za koreografiju, imala sam sjajan kostim, a za sve ostalo zaslužni su iskustvo i osmeh – započinje Marija koja je do sada već nekoliko puta boravila u gradu greha.

- Meni je ovo bila osma poseta Las Vegasu, ali ono što bih izdvojila jeste pozitivna energija s kojom svi turisti dolaze u želji da se opuste i provedu. Poseban utisak na mene ostavila je spremnost osoblja hotela, restorana, prodavnica … da odgovore na hiljadu i jedno pitanje kako bi bili od pomoći – iskrena je naša najpoznatija i najuspešnija fitnes takmičarka.

- Sve što se desi u Vegasu - ostaje u Vegasu... osim, ako pobedite na velikom međunarodnom takmičenju u fitnesu. Vegas zovu Grad zabave, i tamo je tako 24 sata. Prvih nekoliko dana, dok nije prošlo takmičenje, nismo izlazile iz hotela, a narednih deset zasluženo smo uživale na bazenima, u vožnjama rolerkosterima, sjajnim predstavama Cirque de soleil, otišle smo i van grada u pravu pustinju. Dan nam je bio maksimalno ispunjen zahvaljujući mojoj školskoj drugarici Bilji koja i prethodnih godina nije propuštala da dođe iz Los Anđelesa, kao i prijateljima iz grada. S njima je bilo lakše da se snalazimo i zajedno smo išli na Indoor Skydiving, simulaciju letenja i halu sa bezbroj trambulina. Želele smo se da probamo nešto što kod nas nismo imale priliku – kaže Savićeva i osvrće se na izlazak na stejdž posle duže pauze.

- Prošlo je šest godina od mog poslednjeg takmičenja, ali kada stanete na scenu sa decenijskim iskustvom, to ne sme niko da primeti. Trudila sam se da dam sve od sebe, ali plasman je bio neočekivan. Posebno što sam bila fokusirana i na Ana Marijino učešće. Inače, takmičarski fitnes nastao je u Americi pre skoro trideset godina i najveći spektakli u ovom sportu održavaju se upravo tamo, pod nazivom Fitness America 2013. On okuplja najveće zvezde fitnesa koje prolaze najstrožu doping kontrolu, a moja uzdanica Ana Marija Žujović, evropska prvakinja, i ja nadmetale  smo se u svojim kategorijama nakon višemesečnih treninga i priprema. Kada odaberete pravi put, a naš je svakako da do cilja dolazimo na prirodan način i sa mnogo odricanja, rezultati su dugoročni – govori prvakinja koja je pre godinu dana ponovo postala majka svog drugog sina Vanje od koga se prvi put odvojila na duži vremenski period.

- Odvajanje od Vanje bila je jedina otežavajuća okolnost za mene. Budući da je i on često bio u sali sa mnom, mogu da kažem kako je učestvovao u mojim pripremama, najčešće kao teg. On je obožavano biće i znam da su ga čuvali sa dosta pažnje i ljubavi. Nije bio ljut na mene nakon povratka, čak naprotiv – zaključuje ponosna mama koja uz smeh kaže da je ovo bila idealna prilika da njeni sinovi prave žurke.

 

Piše: Moni Marković

makonda-tracker