Džej: Tugujem zbog ćerke, ali ne osuđujem zeta

1
Iako duboko žali što mu je zet Adil Maksutović pretukao ćerku Anu, folk pevač Džej Ramadanovski ističe da ga ne osuđuje, ali ne bi dozvolio da se nasilje nad njegovom naslednicom više ikada ponovi.
Džej. Foto: Luka Šarac, Kurir
Džej. Foto: Luka Šarac, Kurir

Mnogi su ostali u neverici kada je u medije dospela informacija o tome kako je pevač Adil Maksutović (30) pretukao svoju nevenčanu suprugu Anu (25), s kojom je pre dva meseca dobio sina Adrijana. Porodična drama Džejove ćerke počela je prošlog petka popodne. Naime, nakon svađe koja je, kako pišu dnevne novine, izbila zbog navodnog Adilovog neverstva i kasnih dolazaka kući, pevač je u petak 6. decembra fizički nasrnuo na svoju suprugu, ćerku pevača Džeja Ramadanovskog, nekoliko puta je udario pesnicama, a zatim šutnuo u stomak na kojem još ima svežu ranu od carskog reza. Ana je pobegla kod majke u Kotež, odakle je u 17 sati pozvala policiju i prijavila muža. Kada su oni stigli u 19 sati, zamolila ih je da je zaštite i omoguće joj da se vrati u stan koji je delila s Adilom kako bi uzela svog malenog sina. Policajci su je posavetovali da ode kod lekara na pregled i da se sa medicinskom dokumentacijom javi u stanicu. Patrola potom odlazi u Adilov stan i nakon razgovora s njim podnosi prekršajnu prijavu.

- Ana se javila svom ginekologu koji ju je porodio pre dva meseca. Pregledom je ustanovljeno da nema povrede na genitalijama, ali zato je po celom telu imala hematome, najviše po glavi i stomaku. Nije bila potrebna hospitalizacija, pa je puštena kući – rečeno je iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj ulici. Ćerka legendarnog folk pevača dva dana nakon incidenta ponovo je bila na razgovoru u policijskoj stanici Borča, gde je ponovila svoju prethodnu izjavu. U intervjuu za Story, otac nesrećne Ane, legendarni folk pevač Džej Ramadanovski, ističe kako se oseća povodom nemilog incidenta i uprkos svemu javno tvrdi da ne osuđuje svog zeta.

Story: Kako se osećate povodom svega što se dogodilo vašoj ćerki? Cela Srbija je uz nju s porukom da se ne vrati nasilniku...

- Onima koji me znaju, poznato je šta ću sada izgovoriti. Prvenstveno moram da pohvalim svoju ćerku što ga ne tereti i nije cinkaroš. Svi ljudi koji me poznaju znaju šta znači to što nije cinkaroš. Što se mene tiče, nikada nisam hteo da se mešam u njihov odnos. Oni su dugo zajedno i naravno da imaju nesporazuma. Nijedan brak nije idealan. Nikada se nisam mešao u taj odnos. Neću ni da branim Adila, ali neću ni da ga kudim jer ni ja nisam cinkaroš. Žao mi je što je do toga došlo.

Story: Šta je sada Anin logičan potez? Sme li da mu oprosti batine?

- Nisam sudija, a ni vlast. Sve sam prepustio Ani i Adilu. Nek bude kako oni odluče.

Story: Ne odlučuju oni jer će nasilnik najverovatnije morati da odgovara po službenoj dužnosti. On treba da odgovara za zlodelo koje je napravio.

- Razočaran sam i mnogo mi je žao što se to desilo.

Story: Mislite li da Ana treba da mu se vrati i šta ako se nasilje ponovi?

- E, onda bi svašta bilo. Bolje da ne lajem.

Story: Da li ste se videli s Adilom?

- Nisam. Uopšte ne želim da ja budem tutor.

Story: Većina očeva bi na vašem mestu uzela pravdu u svoje ruke, što je opet strašno i protivzakonito...

- Ne mogu da ga krivim. Šta da radim, takav sam? Neka narod o tome odluči. Ne želim da ispadne kako Džej odlučuje o bilo čemu. Mnogo mi je krivo što je tako ispalo. To nije trebalo da se desi. Došlo je do toga da ćerka mora da odluči o svemu.

Story: Kako se ona oseća?

- Mnogo mi teška pitanja postavljate. Glupo je da ja pričam o tome. Moje je samo da kažem kako mi je stvarno žao što se to desilo. Ipak je ona moja ćerka i nijedna žena ne sme da bude žrtva nasilja jer ne živimo više u kamenom dobu da bilo ko diže motku ili ruku na nekog drugog.

Story: Da li je vaš dvomesečni unuk Adriano s njom?

- Jeste. Unuk je super, hvala dragom bogu. Imao je grčeve sve dok ja nisam došao da mu zviždim i pevam.

Story: Jesu li vam se javili prijatelji i kolege da vas podrže nakon nemilog događanja u kom je povređena vaša ćerka?

- Uglavnom mi je isključen telefon, ali dobio sam razne prouke i preporuke. Ponavljam, neću ništa da kažem protiv Adila. Žao mi je i nisam očekivao to od njega. Trudio sam se mnogo da mu pomognem u karijeri i zato je svima dodatno strašno što je nasrnuo na Anu. Nije trebalo to da uradi.

Story: Nije smeo to da uradi!

- Ispao bih džukela kada bih povikao: `Ajmo sad svi na njega! Ne znam šta da kažem.

Story: Postao je poznat zahvaljujući vama, a vama duguje i dosadašnju karijeru...

- Meni je njega sada žao.

 

Story: Dakle, stop nasilju nad ženama!

- Ne postoji idealan brak, uvek dolazi do trzavica i svađa. Neka se nikad ne ponovi nasilje nad ženama! Nikad nikom, ne samo mom detetu. Ponavljam, nije trebalo to da uradi, ali žao mi je i njega i nje.

 

Piše: Nikola Rumenić, Danilo Mašojević

makonda-tracker