Mustafa Nadarević: Dobro sam, nema razloga za brigu

0
Nakon što je pre mesec dana operisan zbog problema sa srcem, glumac Mustafa Nadarević oporavio se i vratio svom poslu, pa je tako početkom decembra počeo da snima novu sezonu serije Lud, zbunjen, normalan.
Mustafa Nadarević. Foto: Alijas
Mustafa Nadarević. Foto: Alijas

Dobro sam, nema razloga za brigu. Hvala na pitanju i interesovanju, ali to je sve što ću ovim povodom reći za medije – prva je izjava filmskog i televizijskog glumca Mustafe Nadarevića (70) nakon što mu je pre mesec dana zbog problema sa srcem ugrađen stent u Centru za kardiologiju Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu.

Upućeni tvrde da je glumac napustio bolnicu pre dve nedelje i odmah se zaputio u Opatiju, gde je viđen kako redovno posećuje posebnu bolnicu Thalassotherapia, vodeću u regionu kada je reč o dijagnostici, prevenciji i rehabilitaciji kardiovaskularnih bolesti.

Tokom boravka u Opatiji, čuveni umetnik često se mogao videti kako opušteno šeta centrom grada i ispija kafu u svom omiljenom hotelu Adriatic. Ipak, početkom prošle nedelje, kada je počelo snimanje osme sezone humorističke serije Lud, zbunjen, normalan, Mustafa se vratio u Sarajevo i pridružio ostatku glumačke ekipe s kojom uspešno radi tokom poslednjih nekoliko godina.

Ovaj glumac, čije su prve fotografije nakon operacije nastale u Hotelu Hercegovina, priznao je da ga rad i novi projekti uvek vesele i kako im se neizmerno raduje. Upravo mu je posao bio i najveća uteha kada je pre šest meseci nakon duge i teške bolesti izgubio dvadeset jednu godinu mlađu voljenu suprugu, slovenačku kostimografkinju Slavicu Radović, s kojom je bio dvadeset godina u vezi i dva meseca u braku. Mustafa je za nju često govorio da je najplemenitija i najdivnija osoba koju poznaje. U najtežim životnim trenucima, kako tvrde upućeni, najveću podršku i utehu pružale su mu ćerke Nadia, Nana i Aša, za koje glumac kaže da su njegova velika sreća.

- Moje ćerke su divne žene i stvarno sam ponosan na njih. Pronašle su svoj životni put i šta više mogu da tražim od njih? Često me pitaju koje im savete dajem. Nemam najdraži savet. I šta bi im savetovao? Već su valjda zrele da znaju kako su pažnja prema starijima i slabijima, mukotrpan rad, dobrota, tolerancija, poštenje, unutrašnji mir, opraštanje, a pre svega to da cenite čoveka zbog čovečnosti, ako ni za šta drugo, dobar put za miran san – objasnio je pre četiri godine za Story poetični glumac i priznao da je srećan što ćerke nisu krenule njegovim stopama i odabrale glumu kao životni poziv.

- Mene ispunjava posao kojim se bavim. To je najvažnije – rekao je tada Mustafa i osvrnuo se na svoj smisao za humor po kojem je, između ostalog, i prepoznatljiv.

- Ko se ne bi smejao, pa smeh je zdrav?! Samo nije jasno šta znači ozbiljna uloga, pa vic je u tome da u komediji moraš da budeš ozbiljniji i iskreniji kako bi ona funkcionisala! Ne vidim razliku između komedije i tragedije, možda samo u tome što je odjek u dobroj komediji smeh iz publike, a u dobroj tragediji tišina. Ona je predivna, ali je opasan taj muk. Mislim i nadam se da je jedini lek, kao i u životu, u ovim vremenima igrati komedije – zaključio je cenjeni glumac i dodao kako će raditi dok god ga zdravlje bude služilo jer je to, kako mu je iskustvo pokazalo, najbolji melem za njegovu dušu.

Piše: Jadranka Tomić

Priredio: Danilo Mašojević

 

makonda-tracker