Prvi intervju Doris Dragović za jedan srpski medij nakon više od dve decenije ćutanja

1
Zvezda nekadašnje Jugoslavije Doris Dragović odlučila je da uprkos nizu negativnih reakcija ispunili želju svojoj brojnoj publici u Srbiji i nastupi u Beogradu i Novom Sadu a u razgovoru za Story tvrdi da za loše komentare na račun svog dolaska nije ni čula
Doris Dragović, Foto: Andreja Damnjanović
Doris Dragović, Foto: Andreja Damnjanović

Bila je proglašena jednom od pet najlepših žena bivše Jugoslavije i važila je za vrhunsku zvezdu pop scene velike države koja se potom raspala. Doris Dragović (52) je međutim uprkos krahu političke tvorevine koja nas je geografski objedinjavala ostala simbol zlatnih vremena regionalne pop scene zbog čega je i danas obožavana u svim zemljama nekadašnje SFRJ. Ipak, titulu Kraljica Torcide u rodnom Splitu izgubila je 2000. godine kada je nastupila u Igalu i tako probila barijeru gostovanja hrvatskih pevača na području tada sjedinjene države Srbije i Crne Gore. Hrvati su joj zamerili dolazak u Crnu Goru gde je pevala političkom vrhu te republike, ali je potom u ovdašnjoj javnosti kružila fama o tome da je ova pevačica govorila svašta i protiv Srbije i Srba kako bi ublažila ogorčenost stanovnika svoje rodne grude. Strasti su se rasplamsale nedavno kada je najavila koncerte u Beogradu za 14. februar i u Novom Sadu, za 8. mart. U prvom intervjuu za srpske medije nakon više od dve decenije, harizmatična Doris osvrće se na svoju više od tri decenije dugu karijeru, priča o tajni uspešnog braka sa bivšim vaterpolistom Mariom Budimirom sa kojim ima sina Bornu i ističe da od nas prvi put čuje za negativne reakcije na račun svog dolaska u Srbiju.

Story: Kada ste poslednji put bili u Beogradu?

- Pre dvadesetak godina.

Story: Osećate li se prijatno u Srbiji?

- Vaša briga i gostoprimstvo je nemerljivo, kao i mojih domačina iz  Kombank arene.

Story: Najava vaših koncerata u Srbiji izazvala je koliko pozitivnih toliko i negativnih reakcija. Pogađaju li vas one negativne?

- Nemam šta da kažem na to. Prvi put to čujem od vas.

Story: Niste videli ni komentare na Internetu na vaš dolazak?

- Zaista ne!

Story: Po mišljenju određenog dela ovdašnje javnosti sporne su izjave koje ste u intervjuima hrvatskim medijima dali nakon nastupa u Igalu 2000. godine zbog kog ste u svojoj zemlji dočekani na nož. Jeste li zaista ikada izjavili da nećete nastupiti u Srbiji i da li ste rekli nešto loše protiv Srbije i Srba?

- Ne znam šta bih vam na to odgovorila, osim ja sam tu – u Beogradu. Zatekli ste me ovim pitanjima.

Kompletan intervju sa Doris pročitajte u štampanom izdanju novogodišnjeg dvobroja magazina Story koji je u prodaji od petka 27. decembra


Nikola Rumenić


makonda-tracker