Fondacija Novak Đoković otvorila treću Školicu života

U Kniću je danas otvorena treća Školica života čiju je adaptaciju i opremanje finansirala Fondacija Novak Đoković.
0
1 / 10

Fondacija je renovirala prostor namenjen programu Školice života za koji se prijavilo 35 mališana, kao i prostor za pripremni predškolski program. Rekonstruisan je toalet, obezbeđena je kuhinja i uređeno je dvorište.  U adaptaciju prostora, obuke vaspitača, kupovinu nastavnog materijala i igračaka uloženo je do sada 2.876,540,00 dinara

- Knić je opština sa puno dece i mi smo srećni što po planu, otvaramo Školicu života na kraju ove godine. Zahvaljujem se predstavnicima lokalnih vlasti koji su imali razumevanje za projekat i sarađivali sa nama sve vreme. Iskustva sa Školicama života koje smo do sada otvarali su fenomenalna, deca provode kvalitetno vreme i uče po savremenim programima, a roditelji su konstantno uključeni, što je bio naš cilj. Školice života će, sigurna sam, i u Kniću postati mesto za druženje, učenje, ljubav i pamćenje - izjavila je Jelena Ristić, direktorka Fondacije Novak Đoković.

Sa decom će svakodnevno raditi jedna vaspitačica, a roditelji predškolaca imaće priliku da učestvuju u programima koji su specijalno osmišljeni.

Zamenik predsednika Opštine Knić Milovan Isailović zahvalio se Fondaciji Novak Đoković što je izabarala ovu lokalnu zajednicu za implementaciju projekta.

- Novak uvek ističe koliko je važno da pomognemo deci da ostvare svoje snove. Deca iz sela Gruža, gde je danas otvoren adaptiran objekat, nisu imali prilike da pohađaju vrtiće jer su udaljeni od centra, a ovde je stanovništvo materijalno jako ugroženo. Mi smo oduševljeni i opština će u budućnosti nastaviti da podržava projekat Školica života jer nam je cilj da deca u ovom okruženju rastu i razvijaju se -istakao je Isailović.

Realizacija projekta započeta je u julu ove godine, a on je osim adaptacije prostora za

Školicu života podrazumevao i održavanje seminara za predstavnike lokalne samouprave o značaju ulaganja u predškolsko obrazovanje, kao i tri stručna seminara za sve vaspitače koji rade na području opštine Knić .

Projekat Školice života Fondacija realizuje uz stručnu pomoć Centra za interaktivnu pedagogiju iz Beograda, sa ciljem da stvori što bolje uslove za obrazovanje dece u Srbiji. Namenjen je mališanima iz seoskih područja, kojima su nedostupni vrtići i predškolske ustanove. Školice će pre svega biti mesta predviđena za  učenje i igru dece uzrasta od tri do šest godina. Kompletan program Školica života osmišljen je kako bi predškolsko obrazovanje bilo dostupno deci iz socijalno ugroženih sredina kao deci sa smetnjama u razvoju.

makonda-tracker