Maja Nikolić: Sin mi je nepravedno oduzet

0
Nakon što joj je bivši suprug Vuk Kandić sudskim putem oduzeo sina Lazara, pop pevačica Maja Nikolić otkriva kako se oseća zbog činjenice da će ubuduće svog naslednika viđati svaki drugi vikend i tvrdi da nije nepodobna majka.
Maja Nikolić. Foto: Luka Šarac
Maja Nikolić. Foto: Luka Šarac

Pop pevačica Maja Nikolić (38) suočava se sa velikim bolom nakon što joj je njen bivši suprug Vuk Kandić na osnovu sudske presude dobio starateljstvo nad njihovim sinom Lazarom (7). Proces je trajao godinama i uskoro će se održati njegovo završno ročište, ali pevačica tvrdi kako je odluka o tome da sin pripada ocu već pravosnažna budući da ona plaća alimentaciju.

- Nedavna oslobađajuća presuda za navodno vređanje Jevreja ne ublažava mi bol zbog toga što mi je oduzeto dete! Sud u Beogradu doneo je nepravednu presudu da Lazar živi sa ocem i ja već dve godine plaćam alimentaciju, a mališan u tom uzrastu jednostavno mora da pripadne mami - ogorčena je Maja zbog sudske odluke.

- Pripadam grupi od jedan odsto žena u Srbiji kojima je uskraćeno starateljstvo nad detetom i moje ogorčenje samim tim je još veće. Ne znam na osnovu čega je dosuđeno da dečak pripadne ocu. Veštačenje je bilo na mojoj strani, a ja nisam želela da koristim svoj dobar odnos sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i molim ga da mi pomogne, ali sam srećna što je pomogao maloj Rei Matijević koju je otac Robert želeo da odvede u Hrvatsku - objašnjava u dahu temperamentna Nišlijka koja tvrdi da joj je Vuk Kandić koristeći navodne privatne veze oduzeo dete.

- Sigurna sam da je preko veza došao do toga da dete pripadne njemu. Osećam se kao i svaka majka koja svog sina može da viđa svaki drugi vikend i svakog ponedeljka od pola šest popodne do pola sedam ujutro. Nije mi prijatno jer su to strašne stvari, ali ipak mislim da treba oprostiti osobama koje su donele takvu odluku - kaže Maja i odbija da pojasni zbog čega ju je sud proglasio nepodobnom majkom.

- Nigde ne piše da sam nepodobna majka. Ponavljam, sudsko veštačenje je na mojoj strani. Nisam imala sreće da iza mene stane ceo narod i pošalje poruku, a treba mi pomoć. Iako sam svim političarima pevala tokom kampanja, niko me nije podržao. Popularna sam od svoje sedamnaeste godine i nema vlade koju nisam dovela na vlast i odatle je ispratila, a doživela sam ovakvu nepravdu. Niko mi, nažalost, nije pomogao. Izgubila sam mnogo novca tokom sudskog procesa, a što je najtužnije, izgubila sam i dete - setno će Nikolićeva kojoj predstoji još jedno ročište do konačne presude.

- Moj bivši muž je prljav igrač i prema njemu osećam samo sažaljenje. Ne znam iz kog razloga mi je sud oduzeo dete. Možda se sudiji ne dopada moja frizura ili to što sam pevačica. Ipak, od borbe za sina ne odustajem. Kad suđenje bude definitivno završeno, žaliću se sudu u Strazburu - sigurna je Maja čijem sinu prvaku nije svejedno što ne viđa često majku.

- Kako može da se oseća dete koje retko viđa majku? Ne postoje reči da opišem tako nešto. Vuk ima drugi brak i drugi život, ne shvata da oduzimanjem sina ne muči mene već svoje dete. To je žalosno jer ne razume da i ja imam svoj život, pošto se udajem i ne želim da živim od prošlosti - priča pevačica čiji verenik, biznismen Alen Savić (34), živi u Holandiji. Poreklom je Srbin iz Sarajeva, a rođen je u Parizu.

- Razveden je, ima sina Marka i bivša supruga mu je Holanđanka. Otkad sam upoznala Alena, sve u životu krenulo mi je nabolje. Mesec dana nakon što smo se upoznali, oslobođena sam u postupku za navodni govor mržnje protiv Jevreja i mnoge stvari ostavila sam u prošlosti. Verili smo se dva dana nakon našeg poznanstva, a uskoro ćemo se i venčati,

ali ne u Srbiji, već u Ahenu pošto je on kum Crkve presvete Bogorodice u tom mestu - najavljuje pevačica svoj najsvečaniji dan u najzapadnijem nemačkom gradu, a potom će par otpočeti zajednički život u Holandiji. Verenik Maji pruža veliku podršku na svim životnim poljima, a u odličnim odnosima je i sa njenim sinovima Novakom i Lazarom.

- Kada je Alen pitao Lazu na koga liči, on mu je odgovorio: Imam usne i oči na mamu, a kosu na tatu. To je u stvari Lazareva šala jer je njegov tata ćelav - kroz smeh završava kontroverzna pevačica.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker