Nikolina Ristović: Iza mene je stravičan vikend

0
Nakon što su razjareni nemački ovčari u Zagrebu napali njenog brata Domagoja Pišeka i pse Majka i Tajsona od kojih je jedan uginuo, voditeljka Nikolina Ristović ne prestaje da žali zbog ovog tragičnog događaja.
Nikolina Ristović. Foto: Story press
Nikolina Ristović. Foto: Story press

Voditeljka emisije Bulevar na TV B92, atraktivna Nikolina Ristović (36), iza sebe ostavlja jednu od najtraumatičnijih situacija u svom životu zbog koje je iznenada iz Beograda morala da otputuje za Zagreb.

- Iza mene je stravičan vikend – kaže na početku razgovora supruga istoričara umetnosti i antikvara Vidoja Ristovića.

- Te subote, u 9.30 ujutro, moj brat Domagoj Pišek došao je sa moja dva psa, malena kavalirska španijela Tajsonom i Majkom, u posetu našim roditeljima Nadi i Ivanu Pišeku u Aleji Božidara Magovca u Zagrebu. Pre ulaska u stan, odlučio je da ih nakratko prošeta po livadi iza kuće koja je javna površina, ali se tada dogodila katastrofa. Naime, mog brata koji se pre ovog nemilog događaja dva dana nalazio u Hitnoj pomoći i moje pse napala su tri ogromna nemačka ovčara koji su u vlasništvu komšija mojih roditelja Idrisa, Amira i Senke Isajbegović – objašnjava Nikolina i otkriva kakve je povrede zadobio njen brat.

- Rastrgnuta mu je odeća, ali nema ugriznih i drugih povreda osim onih koje je zaradio nakon što je, pritisnut silinom skoka jednog od pasa, pao na zemlju i udario glavom o beton. Moj mlađi pas prošao je nešto bolje, sa velikim ugriznim ranama koje su morale da ostanu otvorene i nezašivene zbog straha od infekcije. Stariji Tajson nalazio se na hirurgiji Veterinarskog fakulteta u Zagrebu na intenzivnoj nezi, ali nažalost nije preživeo. Jednostavno nije imao snage jer je zadobio teške rane, smrskano mu je sedam rebara, napukla mu je kičma, nagnječeno srce i probijeno plućno krilo. Nemački ovčari koji su napali moje pse, u vlasništvu su komšija mojih roditelja i već desetak godina trn su u oku svima u okruženju. Ljudi su u strahu od nesocijalizovanih, nedresiranih i opasnih pasa od pedesetak, šezdesetak kilograma, verovatno i dodatno razjarenih držanjem u neljudskim uslovima. Tačan broj pasa koji drži porodica Isajbegović pouzdano se ne zna, on se menjao tokom godina i varirao je od desetak u periodima kada su imali štence do tri, koliko se pretpostavlja da ih imaju sada – navodi Nikolina koja je zbog situacije u kojoj se našao njen brat sa kućnim ljubimcima rešila da preduzme ozbiljne zakonske mere.

- Išla sam u policiju, a alarmirala sam i Luku Omana iz Društva za zaštitu životinja. Slede krivična i kaznena prijava, a prijaviću ih i Državnom tužilaštvu, kao i Veterinarskom inspektorijatu. Nikada mi nije bila jasna svrha držanja tog velikog broja pasa koji evidentno nisu kućni ljubimci jer ne borave u stanu sa vlasnicima, već žive u neljudskim uslovima, u garaži ili vrlo često u autoprikolici, jednoj od nekoliko koje su parkirane ispred garaže ove porodice. Pretpostavka komšija je, kao i moja, da se psi uzgajaju u svrhu nelegalne prodaje ili su čak trenirani za borbe. Iskreno se nadam da će pravna država ovde dokazati svoju snagu, izaći na teren i sankcionisati ljude koji već desetak godina terorišu i drže u strahu svoje sugrađane – navodi skrhana voditeljka.

- Da ne biste pomislili kako su ti psi opasni samo po druge pse, može da posvedoči i moja majka koja je proletos bila napadnuta. Jedan od pasa porodice Isajbegović pokušao je da je obori i krenuo prema vratu. Srećom, u tom trenutku bio je na lancu koji je istog trena povukao gospodin Idris Isajbegović. On se ubrzano udaljio i nehajno prokomentarisao kako ne treba da se uzrujava jer njegovi psi nisu opasni... Nisu opasni? To najbolje sada mogu da potvrde moj brat i moj otac koji su prisustvovali ovom krvoločnom napadu u kojem je mogao da bude izgubljen i ljudski život - zaključuje ogorčena TV zvezda.

 

Piše: Nikola Rumenić

 

makonda-tracker