Ljiljana Jakšić: Darija je dar od Boga

0
Glumica Ljiljana Jakšić na pragu šeste decenije donela je na svet dugo željenu ćerku kojoj je dala ime Darija, a u prvim danima materinstva ponosno ističe da je njen život tek sada dobio pravi smisao.
Ljiljana Jakšić. Foto: Vladimir Šporčić
Ljiljana Jakšić. Foto: Vladimir Šporčić

Iako je možda godinama bila najpoznatija u ulogama Dame Skadarlije u ovoj boemskoj četvrti Beograda i Salvete u serijalu Kursadžije, glumica Ljiljana Jakšić (52) zasigurno će ostati upamćena i kao majka hrabrost. Njena emotivna priča kako je na pragu šeste decenije zatrudnela putem vantelesne oplodnje, a potom ostala bez podrške partnera s kojim je bila u dugoj vezi, iskreno je dirnula ljude u našoj zemlji. Zbog toga su mnogi uputili reči podrške ovoj dami koja je 25. novembra carskim rezom donela na svet ćerku Dariju koja je po rođenju bila teška tri i po kilograma, a dugačka 52 centimetra. Popularna Salveta se posle nedelju dana boravka u porodilištu Narodni front sa širokim osmehom i uz podršku tri godine starije sestre i glumice Snežane, koja je po nju došla sa velikim buketom cveća, zadovoljno uputila ka svom domu noseći u pletenoj nosiljci najvažniji poklon u svom životu.
- Presrećna sam jer je biti majka najlepši osećaj na svetu, a Darija je za mene pravi božji dar. Divna je beba, a trenutak kada sam je prvi put ugledala bio je neopisiv. Želim da zahvalim svom doktoru, profesoru Slobodanu Raduloviću i kompletnom osoblju bolnice koje je bilo uz mene u najvažnijem trenutku mog života. Sada znam da je vredelo čekati da postanem majka i ponovo bih uradila sve samo da doživim ovu sreću - ushićeno započinje Ljiljana priču za Story.

- Stvarno mi ništa nije teško oko bebe jer uživam u svim tim slatkim trenucima, a najviše u tome da je posmatram dok mirno spava. Ne postoji ništa lepše od osećaja kada privijete svoje dete na grudi jer znate da to maleno drago biće zavisi samo od vas. Darija je dala novi elan mom životu - iskreno govori glumica koja najveći oslonac ima u sestri Sneški, ali joj posebno znači i podrška okoline.

- Srećna sam što mogu da se oslonim na sestru, ali moram da kažem kako me mnogo raduje sreća mojih prijatelja, porodice, komšija... koje ne mogu da sprečim da mi pomognu. To je jedna opšta euforija koja nas je sve zahvatila. Mnogo mi znače i pozitivni komentari ljudi na ulici. Drago mi je da je moja priča pokrenula brojne žene koje su mislile kako su izgubile svaku nadu da postanu majke. Ja sam zbog svoje odluke najsrećnija na svetu i želim svima da poručim da se ne odriču takvog zadovoljstva - navodi ova umetnica koja će sama odgajati ćerku.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker