Peđa Damnjanović: Ne planiramo proširenje porodice

0
Srećni u porodičnom okrilju sa svojim mališanima Tinjom, Hanom i Olegom, glumac i voditelj na TV Happy Peđa Damnjanović i njegova supruga Ljubica ističu da u svom carstvu ne žele više dece.
Predrag Damnjanović sa porodicom. Foto: Luka Šarac
Predrag Damnjanović sa porodicom. Foto: Luka Šarac

Iako ima svega šest i po godina, najstarija ćerka glumca Peđe Damnjanovića (32) učinila je njega i njegovu suprugu Ljubicu (27) s kojom ima još jednu ćerku Hanu (4) i sina Olega (3) najponosnijim roditeljima na svetu. Nakon što je snimila scene za domaću seriju Urgentni centar gde glumi ćerku Marka Janjića i Borke Tomović, pozajmila je glas i za crtać Grozan ja 2.

- Na istom kastingu ona je dobila ulogu, a ja nisam – kaže kroz osmeh na početku razgovora glumac koji ipak ne priželjkuje da se njegovo najstarije dete, inače đak prvak, ozbiljnije bavi glumačkom profesijom.

- Njoj je to trenutno zabavno. Radila je uloge i na dečjoj TV Ultra, ali ne mislim da će se u budućnosti ozbiljnije baviti glumom. Na snimanju Grozan ja 2 rekla mi je da joj pozajmljivanje glasa veoma prija, ali siguran sam da će prestati s takvim aktivnostima onog trenutka kad joj to preraste u napor – priča Damnjanović i objašnjava da li od svojih mališana sklanja tehničke uređaje pokušavajući da na taj način izbegne dečje idolopoklonstvo sadržajima sa interneta.

- Sa samo tri i po godine Oleg odlično zna da upravlja tabletima i laptopovima, dok Tinju i Hanu to ne zanima. Ni u čemu ne sputavam svoju decu, ali ih supruga i ja svakako kontrolišemo u svemu što rade – kaže umetnik koji je trenutno angažovan u Jutarnjem programu, kao i u emisiji Čađava mehana na TV Happy. Najveće zadovoljstvo, ali i privilegiju, budući da ima malo slobodnog vremena, ipak mu predstavlja rešavanje domaćih zadataka.

- Ljubica je znatno posvećenija Tinjinim školskim obavezama, dok ja smatram da joj je i dalje potreban određeni period privikavanja na školske obaveze. Voleo bih da još neki period u bliskoj budućnosti provede u igri – ističe ponosni tata troje mališana koji je zajedno sa svojom ženom stavio tačku na proširenje porodice.

- Nemamo to u planu i verovatno nećemo imati više dece. Tako smo govorili i nakon što smo dobili dve ćerke, pa je ipak došao Oleg. Sada, međutim, definitivno stojimo iza svoje odluke – kaže kroz smeh talentovani glumac kojem zbog voditeljskih obaveza na TV Happy dan počinje u tri ujutro. Kod kuće je već u jedanaest pre podne, dok za to vreme njegovi mališani Hana i Oleg borave u vrtiću, a Tinja menja školske smene. Tek u kasnim popodnevnim časovima cela porodica se okuplja i nema kraja dečjem žamoru i pošalicama.

- Ljubica je u potpunosti posvećena deci i kućnim poslovima. Ujedno, sve je bolja domaćica i dobro se snalazi u kuhinji, što nije bio slučaj kada smo počeli da se zabavljamo – zaključuje uz osmeh Peđa koji je sa suprugom u vezi od 2004. godine. Cela njegova porodica ovih dana s radošću iščekuje i premijeru bioskopskog crtaća Niko 2 – Mali brat, velika nevolja, za koju je ovaj glumac pozajmio glas.

 

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker