Ljiljana Jakšić: Beba je donela čaroliju

0
Početkom nedelje u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front glumica Ljiljana Jakšić u pedeset i drugoj godini carskim rezom rodila je ćerkicu kojoj je dala ime Darija i koja će nositi njeno prezime.
Ljiljana Jakšić. Foto: Vladimir Šporčić
Ljiljana Jakšić. Foto: Vladimir Šporčić

Glumica Ljiljana Jakšić, poznatija kao Salveta, poslednjih mesec dana ne izbija iz žiže javnosti zbog toga što se odlučila da u svojoj šestoj deceniji, uz pomoć vantelesne oplodnje ostane u drugom stanju. Iako je u prvi mah sve delovala kao dobar marketinški trik, ispostavilo se kako je ona zaista rešila da stane na crtu svim predrasudama i dokaže da je ono što se činilo nemogućim i te kako moguće, samo ako se dovoljno želi. Ne samo da je u pedeset drugoj godini ostala trudna, već je u istom periodu uzela kredit za stan, radila kao Dama Skadarlije sve dok nije ušla u deveti mesec trudnoće, stavila tačku na vezu sa muškarcem koji joj je shvativši da će im se roditi zajedničko dete okrenuo leđa... Na kraju, ali ne i manje fascinantna činjenica jeste to što se Ljiljana u ponedeljak prvi put ostvarila kao majka devojčice koju je nazvala Darija.

- Ne mogu da kažem kako sam se posle operacije fizički odlično osećala, ali sam zbog porođaja bila toliko radosna da mi je sve drugo bilo zanemarljivo. Beba je sa sobom donela čaroliju koja je osvojila sve prisutne. Nemoguće je opisati zadovoljstvo koje me je obuzelo zato što je sve prošlo u najboljem redu i što je devojčica živa i zdrava - započinje glumica koja je svoju prvu ćerku donela u na svet 25. novembra, tri minuta posle podneva, u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front.

- Carski rez protekao je fenomenalno, zahvat je izvršen pod vođstvom doktora Dejana Dimitrijevića, a sve je bilo gotovo za nešto više od  dvadeset minuta. Brzo sam se probudila iza anestezije, u šok-sobi provela sam dva sata, a potom su me prebacili na intenzivnu negu - objašnjava Ljiljana koja je dugo pre rođenja svoje mezimice smišljala ime koje bi bilo najidealnije za nju.

- Iako sam razmišljala o mnogim predlozima, u najužem izboru našlo se ime Darija koje je najbolje pristajalo mojoj bebi, mislim da je pravo za nju. Prelepa je i učinila me je najsrećnijom ženom na svetu! Rođena je sa tri kilograma i četiristo grama, a dugačka je pedeset i dva centimetra. Kada su mi je doneli i spustili u naručje, činilo mi se da lebdim, imala sam osećaj da gledam u nekakvo malo čudo. Sigurna sam da će mi prvi podoj ostati u divnom sećanju jer je takav kontakt između majke i deteta neprocenjiv i neobjašnjiv rečima - zaključuje glumica koja je u porodilištu provela četiri dana nakon čega se sa malenom Darjom zaputila u svoj stan gde ju je dočekala sestra koja će joj u prvo vreme pomagati oko odgajanja ćerkice.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker