Mladi iz Srbije učesnici projekta Mirno more 2013 uz podršku Uniqa Osiguranja

0
Austrijsko udruženje Mirno more – Friedensflotte od 1994. godine je organizator projekta pod nazivom Flota za mir sa inicijativom za ponovnim susretanjem i povezivanjem dece i mladih sa ovih područja.

Sa idejom Odbaciti sve predrasude preko palube i živeti zajedno na jednom brodu!, ovaj projekat posle skoro dve decenije postao je jedan od najvećih i najuspešnijih mirovnih socijalno-pedagoških projekata, jedinstven u Evropi. Broj učesnika se svake godine povećava, a ove godine ih je bilo više od hiljadu.

Kompanija Uniqua osiguranje je omogućila da deca i mladi iz Srbije po jedanaesti put učestvuju u ovom projektu septembra ove godine, a posadu je činilo 25 učesnika iz Gimnazije 20. oktobar iz Bačke Palanke, ŠOSO Milan Petrović i iz OŠ Petefi Šandor iz Novog Sada.

Tokom prethodnih 10 godina učešća Srbije u projektu Mirno more – Friedensflotte oko 80 dece i mladih iz naše zemlje je doživelo ovaj jedinstvenu avanturu.

Učesnici Flote za mir su deca i mladi iz republika bivše Jugoslavije, različitog etničkog i socijalnog porekla, pripadnici marginalizovanih društvenih grupa i ratom zahvaćenih područja.

Kroz aktivnosti u okviru projekta učesnici uče o nenasilnom rešavanju konflikata, zajedničkom životu višenacionalnih posada, prihvatanje i poštovanje različitosti. Stvorene su mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih i razmenu znanja i ideja sa vršnjacima iz regiona i Evrope kroz jačanje njihove spremnosti za razumevanje i uvažavanje različitosti kroz dijalog i odbacivanje predrasuda.

TAGOVI: promocija
makonda-tracker