Preminula Eleanor Parker

0
Glumica najpoznatija po svojoj kultnoj ulozi u flmu Moje pesme, moji snovi, preminula je u devedesetdrugoj godini života okružena svojm decom
Eleanor Parker, foto: Getty images
Eleanor Parker, foto: Getty images

Prodični prijatelj glumice objavio je da je Eleanor poslednjeg dana svog života bila okružena svojom decom i najmilijima u medicinskoj ustanovi nedaleko od svog doma u Palm Springsu, a da je preminula u dubokoj starosti usled komplikacija uzrokovanih upalom pluća. 


Najpoznatija po ulozi u filmu Moje pesme, moji snovi, glumica je tri puta bila nominovana za nagradu Oskar i to 1950, 1951. i 1955. godine. Uloga u filmu U kavezu donela joj je prvu nominaciju za Oskara za najbolju glumicu, a drugu ulogu frustrirane supruge Kirka Daglasa u filmu Detective Story. Svoju treću nominaciju dobila je zahvaljujući ulozi u filmu Moje pesme, moji snovi 1965. godine sa Kristoferom Plumerom i Džuli Andrus.Nakon tog filma, glumica se retko odlučivala na nova filmska ostvarenja, ali se pojavila u filmovima i TV serijama kao što su Fantasy Island, Murder She Wrote i The Love Boat. Glumila je u seriji Bracken’s World. Njena slava počela je da bledi u radim šezdesetim godinama XX veka.


- Eleanor Parker bila je jedna od najlepših dama koje sam ikada upoznao. I po osobenosti i po lepoti. Teško sam poverovao u tužnu vest – rekao je Plumer.


Njena karijera je procvetala u filmovima kao što su Scaramouche, Above and Beyond, Escape from Fort Bravo i drugi. Glumila je i u The Man with the Goldern Arm i A Hole in the Head sa Frankom Sinatrom.


Iza glumice su tri propala braka, sa stomatologom Fredom L. Loseom, producentrom Bertom Fridlobom, s kojim ima i troje dece, dok iz trećeg braka sa salikarom Paulom Klemensom ima sina, glmuca Paula Klemensa. Udala se i za menadžera Rejmonda Hirša sa kojim je bila sve do njegove smrti 2001. godine.

 

Prisetite se nekih od Eleanorinih gilmova:

TAGOVI: smrt123
makonda-tracker