Proglašen dobitnik nagrade Dobar primer Novog optimizma

0
U subotu 7. decembra u 12h u Pozorišnom klubu Zeleno zvono u Zrenjaninu proglašen je ovogodišnji dobitnik nagrade Dobar primer Novog optimizma. Ovogodišnji laureat nagrade koju dodeljuje pokret Novi optimizam je novinar nedeljnika Vreme i pisac Dragan Todorovi
Dragan Todorović Todor, foto: Promo
Dragan Todorović Todor, foto: Promo

Branislav Guta Grubački, predsednik i idejni tvorac pokreta Novi optimizam je ovom prilikom istakao da nije postojala nikakva dilema da je baš Dragan Todorović Dobar primer Novog optimizma za 2013. godinu, kao i da važno isticati ljude koji su primeri optimizma u pesimističnom društvu u Srbiji.  Dragan Todorović je na tribini u Zrenjaninu izjavio da je počastvovan nagradom, i naglasio značaj toga što se se ova nagrada dodeljuje za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje.

Skup je otvorila novinarka Gordana Draganić Nonin, koja je bila moderatorka razgovora. Ljubomir Živkov, novinar nedeljnika Vreme i autor teksta obrazloženja ovogodišnje nagrade Kad Pulicer kasni, pročitao je obrazloženje nagrade i tekst iz nove knjige Dragana Todorovića Nije narod sapun da se potroši, a tekstove Dragana Todorovića su ovom prilikom čitali i prošlogodišnji dobitnici ove nagrade, autori i glumci emisije Državni posao.

U ponedeljak, 9. decembra u 19h u prostoru Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu (Zmaj Jovina 3/1) promovisana je nagrada Dobar primer Novog optimizma i nova knjiga Dragana Todorovića  Nije narod sapun da se potroši. Tim povodom će biti održana i  tribina koja nosi naziv po naslovu ove knjige. Na tribini će, uz ovogodišnjeg dobitnika nagrade, učestvovati Mirko Đorđević- sociolog religije i publicista, Teofil Pančić- novinar, kolumnista nedeljnika Vreme, Igor Mihaljević – novinar lista Dnevnik i moderatorka razgovora, novinarka Gordana Draganić Nonin.

Nagrada će biti svečano uručena Draganu Todoroviću u utorak, 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava i 9. rođendan pokreta Novi optimizam u Press centru UNS-a u Beogradu (Knez Mihailova 6/III) u 12h. Svečanom uručenju nagrade će prisustvovati Dragoljub Žarković - glavni urednik nedeljnika Vreme, Vasa Pavković -pisac i književni kritičar  i  Zoran Panović -  glavni i odgovorni urednik lista Danas” a nagradu će uručiti prošlogodišnji dobitnici ove nagrade, ekipa emisije Državni posao  i predsednik Novog optimizma Branislav Guta Grubački.

 

TAGOVI: nagrade
makonda-tracker